Climbing For Life 2019 - Passo dello Stelvio

In 2019 slaan Golazo Sports, Energy Lab, ABD en de Diabetes Liga voor de 7e maal de handen in elkaar. Het wordt een speciale editie, want we gaan terug naar het ontstaan van het project in Bormio. Onze karavaan trekt van 13 t.e.m. 16 juni 2019 naar deze unieke regio om de heroïsche Passo dello Stelvio te bedwingen met meer dan 2.000 Belgen!

"Climbing for Life is een ideale manier om andere diabetespatiënten te leren kennen en ervaringen te delen. Via dit project kunnen we diabetes ook in de kijker zetten en aantonen dat wij net zo goed als iedereen kunnen sporten en dat dit zelfs heel belangrijk is."
(Berdien De Wilde, 29 jaar, ambassadrice editie 2018)

 

"De top van de Stelvio bereiken was fantastisch. Voor ik begon te trainen had ik nooit gedacht dat ik zo’n beproeving kon doorstaan.”
(Jan, 53 jaar, verhoogd risico op type 2 diabetes, ambassadeur editie 2014)

 

Fietsen in teken van diabetes


Met Climbing for Life willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aanzetten tot meer bewegen. We willen aantonen dat  sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medische begeleiding. Daarnaast wordt ook de aandacht gevestigd op de preventieve kracht van beweging bij mensen met een verhoogd risico op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als preventie van diabetes.

In kader van het goede doel zal ook een team van 12 ambassadeurs met diabetes deelnemen aan het event. Team Climbing for Life Diabetes 2019 wordt heel binnenkort bekend gemaakt. Wil je graag met hen meefietsen? Vraag meer info aan via preventie@diabetes.be

 

Climbing for Life Vogezen 2018 - Terugblik

 

In 2018 vond Climbing for Life van 6 t.e.m. 8 september plaats in Gérardmer. Een wondermooie omgeving in de Vogezen, waar menig wandel-, loop- en fietshart sneller van gaat slaan. Gérardmer is een gezellige, levendige stad, omringd door prachtige bergen en bossen op amper 450km van Brussel. De Climbing for Life village, aan de oevers van het meer, was gedurende 3 dagen dé uitvalsbasis voor mooie wandel-, loop-, maar ook fietstochten.

 

Team Climbing for Life diabetes

In kader van het goede doel namen ook 12 ambassadeurs met (verhoogd risico op) diabetes met de fiets deel aan Climbing for Life.
Zij werden in de aanloop naar het event gedurende 6 maanden deskundig voorbereid door een medisch team van de Diabetes Liga en Energy Lab en vertegenwoordigden de Diabetes Liga op tal van sportieve activiteiten.

Het voltallige team haalde op eigen kracht de finish van een sportieve uitdaging van formaat.
Twee dagen op rij fietsten zij in teken van diabetes. Telkens tussen de 50 en 140 km, maar vooral met heel veel hoogtemeters en beklimmingen! De ambassadeurs werden in hun uitdaging ondersteund door hun meters, peters, familie en vrienden. Ook wereldkampioenen Johan Museeuw en Etienne De Wilde gidsten het team veilig en wel naar de finish.
 

Sporza reportage

Bekijk hier de mooie sfeerbeelden van dit unieke beweegevent.

Benieuwd hoe de "helden van de Vogezen" de Vogezen hebben ervaren en zich 6 maanden lang hebben voorbereid?
Herbekijk dan hier de prachtige Climbing for Life Sporza-reportage.


Fondsenwerving

Er werden ook fondsen geworven ten voordele van diabetes: 20 euro van het inschrijvingsgeld van alle 2.500 deelnemers ging rechtstreeks naar het goede doel (Diabetes Liga en L'Association belge du Diabète).

Bovendien zamelden verschillende ambassadeurs en deelnemers van het event extra centen in.

Hartelijk dank aan alle fondsenwervers en sponsors.

Herbekijk hier alle acties die werden opgezet in teken van Climbing for Life.

 

Meer info

www.climbingforlife.be

info@golazo.com - 011/45 99 00 - www.climbingforlife.be

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht