Climbing For Life 2019 - Passo dello Stelvio

In 2019 slaan Golazo Sports, Energy Lab, ABD en de Diabetes Liga voor de 7e maal de handen in elkaar. Het wordt een speciale editie, want we gaan terug naar het ontstaan van het project in Bormio. Onze karavaan trekt van 13 t.e.m. 16 juni 2019 naar deze unieke regio om de heroïsche Passo dello Stelvio te bedwingen met meer dan 2.000 Belgen!

"Climbing for Life is een ideale manier om andere diabetespatiënten te leren kennen en ervaringen te delen. Via dit project kunnen we diabetes ook in de kijker zetten en aantonen dat wij net zo goed als iedereen kunnen sporten en dat dit zelfs heel belangrijk is."
(Berdien De Wilde, 29 jaar, ambassadrice editie 2018)

 

"De top van de Stelvio bereiken was fantastisch. Voor ik begon te trainen had ik nooit gedacht dat ik zo’n beproeving kon doorstaan.”
(Jan, 53 jaar, verhoogd risico op type 2 diabetes, ambassadeur editie 2014)

 

Fietsen in teken van diabetes


Met Climbing for Life willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aanzetten tot meer bewegen. We willen aantonen dat  sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medische begeleiding. Daarnaast wordt ook de aandacht gevestigd op de preventieve kracht van beweging bij mensen met een verhoogd risico op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als preventie van diabetes.

Volg ons via https://www.facebook.com/DiabetesLigaCyclingTeam

 

Diabetes Liga Cycling Team 2019

In het kader van het goede doel gaan 7 ambassadeurs met (verhoogd risico) diabetes de uitdaging aan om op 15 juni de Passo dello Stelvio te beklimmen. Met trots stellen we de ambassadeurs van 2019 voor: Elien (23), Nathalie (34), Evelyne (35), Victor (19), Herman (49), Guy (50) en John (55).

Met hun deelname willen zij diabetes en sporten met diabetes in de kijker zetten. Zij hebben reeds ondervonden dat sporten met diabetes perfect mogelijk is en willen op deze manier een voorbeeld zijn voor andere personen met diabetes. Daar bovenop is het ook gewoon leuk om in groep te sporten. Als je de sfeer van vorig jaar eens wil opsnuiven, dan zijn de reportage van Sporza en de sfeerbeelden zeker een aanrader!

De ambassadeurs worden onder professionele begeleiding van Energy Lab en de Diabetes Liga, met steun van Novo Nordisk, klaargestoomd om de Passo Dello Stelvio te trotseren. Dankzij hun medische begeleiding krijgen zij persoonlijk advies en boeken zij vooruitgang. Zij worden vergezeld door een enthousiast peloton: Diabetes Liga Cycling Team.

Naast het onder de aandacht brengen van diabetes, zamelen de ambassadeurs ook fondsen in ten voordele van diabetes. Ze doen dit o.a. door zelf een evenement te organiseren. Met deze extra inkomsten kan verder wetenschappelijk onderzoek gesteund worden.

Ook jij kan onze ambassadeurs steunen in hun avontuur! Neem gerust eens een kijkje op steun.diabetes.be en sponsor onze ambassadeurs. Hartelijk bedankt aan alles fondsenwervers en sponsors! 

 

Waar zijn we nu? 

Momenteel zijn we ongeveer halfweg en de kilometertellers draaien op volle toeren. De ambassadeurs zijn intensief aan het trainen naar aanleiding van de Passo dello Stelvio in juni.

En we kunnen stellen dat ze zeer goed bezig zijn! Er werden al heel wat trainingen ingelast. De ambassadeurs gingen al een aantal keer samen op pad en namen o.a. deel aan Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, Omloop van Vlaanderen, Brabantse Pijl Cyclo, etc. Dit is nog niet alles. Komende weken zullen de ambassadeurs nog een aantal groeps- en individuele trainingen inplannen.

Daarnaast toonden de resultaten van hun tweede meetmoment bij Energy Lab aan, dat alle ambassadeurs vooruitgang boekten. Ze hebben hard gewerkt voor de resultaten en mogen dus zeker trots zijn!

Indien u de voorbereidingen naar dit event verder wilt opvolgen, kan dit steeds via onze facebook- en instagrampagina. Daar kunt u het proces naar aanloop van de Passo dello Stelvio op de voet volgen! 

 

Climbing for Life Vogezen 2018 - Terugblik

 

In 2018 vond Climbing for Life van 6 t.e.m. 8 september plaats in Gérardmer. Een wondermooie omgeving in de Vogezen, waar menig wandel-, loop- en fietshart sneller van gaat slaan. Gérardmer is een gezellige, levendige stad, omringd door prachtige bergen en bossen op amper 450km van Brussel. De Climbing for Life village, aan de oevers van het meer, was gedurende 3 dagen dé uitvalsbasis voor mooie wandel-, loop-, maar ook fietstochten.

 

 

 

 

 

Meer info

www.climbingforlife.be

info@golazo.com - 011/45 99 00 - www.climbingforlife.be

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht