DiaBabysit

flyer diababysit

Veel ouders van jonge kinderen met diabetes aarzelen om een avondje uit te gaan. Het is immers niet eenvoudig om aan een familielid of een babysit de extra zorg toe te vertrouwen. Daarom start de Diabetes Liga, samen met de Gezinsbond, het project DiaBabysit.

Wat is DiaBabysit?

Met deze dienst willen we ouders van kinderen met diabetes goed voorbereiden en geïnformeerde babysits aanbieden.

De geknipte babysits hiervoor zijn jongeren die zelf diabetes hebben, of een broer of zus met diabetes. Zij weten wat diabetes is, waar je moet op letten en wat je moet doen in noodsituaties.
Naast deze kennis en ervaring, krijgen de DiaBabysits extra ondersteuning van de Diabetes Liga. Voor elke oppasbeurt vult de DiaBabysit samen met de ouders een medische fiche in. Zo beschikt de DiaBabysit over alle nodige informatie over de diabetesbehandeling van het kind, weet hij/zij wanneer er geprikt moet worden en wie hij/zij moet contacteren bij vragen of in geval van nood. Ouders kunnen met een gerust hart genieten van hun avondje uit, want ze kunnen rekenen op een goed voorbereide oppas.

Voor het boeken van een DiaBabysit doen we een beroep op de Kinderoppasdienst van de Gezinsbond. Zij hebben immers een goed systeem opgezet, inclusief verzekering.

 

Lees hier een interview met DiaBabysitter Valerie en Melissa (mama van een meisje met diabetes, Chloé).
"Als ouders gaan wij met een gerust hart de deur uit, omdat we weten dat Valerie jarenlange ervaring heeft met diabetes en ook heel volwassen is voor haar leeftijd."Hoe ga je te werk?

 1. Check hier of er in jouw gemeente een DiaBabysit beschikbaar is.
 2. Neem contact op met de coördinator van de lokale afdeling van de Gezinsbond (de telefoonnummers vind je in de lijst naast de naam van de DiaBabysit) om een DiaBabysit te boeken. In sommige afdelingen van de Gezinsbond kun je via www.kinderoppasdienst.be rechtstreeks een kinderoppas aanvragen. 
 3. De DiaBabysit komt op het afgesproken uur en vult samen met jullie de medische fiche in.
 4. De DiaBabysit is volledig geïnformeerd en jullie kunnen zorgeloos genieten van je uitstap.
   

Word DiaBabysit!

Ben je 16 jaar of ouder, heb je zelf diabetes of heeft je broer of zus diabetes? Ben je op één of andere manier nauw betrokken bij diabetes type 1? Ga je graag met kinderen om?
Dan ben jij kandidaat om DiaBabysit te worden!

Wat zit er voor jou in?
Een verwonderde blik van het kind als het weet dat jij of je broer/zus ook diabetes hebben: ze kijken meteen naar je op.

 • Je kunt je eigen ervaring inzetten om lotgenootjes te helpen.
 • Je bent goed voorbereid dankzij de DiaBabysit-vragenlijst.
 • Je bezorgt de ouders een zorgeloos avondje uit dat hen deugd zal doen.
 • Je verdient een centje bij.
   

Geïnteresseerd?
Stuur ons een mailtje via liga@diabetes.be met je gegevens en vermeld alvast in welke gemeente je woont. Je hoeft geen lid te zijn van de Diabetes Liga of van de Gezinsbond om je op te geven als DiaBabysit. Heb je je reeds aangemeld als DiaBabysit? Hou je mailbox in de gaten, je krijgt binnenkort nieuws van ons.

De Diabetes Liga is niet verantwoordelijk voor de keuze van DiaBabysit. Ouders zijn steeds zelf verantwoordelijk voor de gekozen DiaBabysit,

In samenwerking met

logo gezinsbond

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht