Het Gezondheidskompas

Evalueer het risico op type 2 diabetes, hart- en vaatziektes en belangrijke leefstijlfactoren via de online webapplicatie www.gezondheidskompas.be.

Het Gezondheidskompas is een online webapplicatie waarmee Vlamingen het risico op type 2 diabetes en hart- en vaatziektes kunnen testen.Dit kompas peilt met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst naar levensstijl, erfelijke factoren en eerdere gezondheidsproblemen. Op basis van de resultaten geeft het kompas een persoonlijk leefstijladvies en verwijst het door naar de huisarts voor die risicofactoren die verdere opvolging verdienen. Specifiek voor (risico op) type 2 diabetes zijn in het gezondheidskompas de vragen opgenomen uit de FINDRISC vragenlijst van het HALT2Diabetes project.  Voor mensen ouder dan 45 jaar kan er zo een duidelijke score voor het risico op type 2 diabetes berekend worden.

Het gezondheidskompas is ontwikkeld op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in samenwerking met Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid, de Diabetes Liga en Domus Medica.

Bekijk hier het nieuwsbericht van de Diabetes Liga over de lancering van het Gezondheidskompas in januari 2019.

Bekijk hier het nieuwsbericht van VRT over de lancering van het Gezondheidskompas in januari 2019

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht