Leven met diabetes

 • Aangepast rijbewijs bij diabetes. Praktische brochure voor artsen
  Brochure - Een praktische brochure met uitleg en tips over diabetes in het verkeer en het aangepast rijbewijs bij personen met diabetes gericht naar artsen.


   
 • Aangepast rijbewijs bij diabetes. Praktische brochure voor personen met diabetes
  Brochure - Deze brochure is gericht naar personen met diabetes. In de brochure over diabetes in het verkeer worden concrete tips gegeven over hoe je een hypo- en hyperglycemie kan vermijden, zodat je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Daarnaast krijg je gedetailleerde info over hoe een aangepast rijbewijs aangevraagd dient te worden. Er worden ook heel wat antwoorden gegeven op veel gestelde vragen met betrekking tot het aangepast rijbewijs.

 

 

 • Dagboekje: handig om je glycemiemetingen bij te houden
  Invulboekje - Het dagboekje is voor de persoon met diabetes en de zorgverleners een nuttige tool om de glycemiemetingen dagelijks te noteren en bij te houden.


   
   
 • Diabetes type 1. Wat nu?
  Brochure - Deze brochure geeft uitleg over diabetes type 1 en is gericht naar personen die pas gediagnosticeerd werden met diabetes type 1.
   

 

 

 • Diabetes type 2. Wat nu?
  Brochure - Deze brochure geeft uitleg over diabetes type 2 en is gericht naar personen die pas gediagnosticeerd werden met diabetes type 2.
   

 

 

 • Mijn kind heeft diabetes. Wat nu?
  Brochure - Wanneer je kind wordt gediagnosticeerd met diabetes, staat de wereld als ouder even stil. Er komen vaak heel wat vragen op je af, waar je een antwoord wenst op te hebben. Deze brochure is alvast een goede leidraad en kan je verder op pad helpen, waarbij je o.a. antwoord krijgt op volgende vragen: 'Wat is diabetes? Welke ondersteuning krijg je? Op welke financiële tegemoetkomingen heb je recht? Waar moet je rekening mee houden als je kind naar school gaat?'


   
 • Hyperglycemie
  Affiche of steekkaartje - De symptomen van een hyperglycemie of te hoge bloedsuikerspiegel (> 180 mg/dl) zijn veel dorst, vermoeidheid, veel plassen en een droge mond. De symptomen worden visueel afgebeeld op deze affiche.

   
 • Hypoglycemie
  Affiche of steekkaartje - De symptomen van een hypoglycemie of te lage bloedsuikerspiegel (< 60-70 mg/dl) zijn o.a. bleek worden, beven, koud zweet en hongergevoel. De symptomen worden visueel afgebeeld op deze affiche.

   
 • ID-kaartje
  Kaartje - Het identiteitskaartje vermeldt in 3 talen dat de persoon diabetes heeft, welke medicatie er wordt genomen en wie contactpersoon is bij een noodgeval.
   
 • Zorgsystemen en voorzieningen bij diabetes
  Brochure - De brochure geeft een overzicht en uitgebreide uitleg over de 3 zorgsystemen in Vlaanderen: het voortraject, het zorgtraject diabetes type 2 en de diabetesconventie. 

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht