Nieuws

 • 19.06.2017

  Team Climbing For Life op de Elfstedenronde

  Team Climbing For Life nam afgelopen weekend deel aan de eerste, en meteen succesvolle, editie van de Elfstedenronde te Brugge.

 • 02.06.2017

  Vacature: medewerker Diabetes Infolijn

  De Diabetes Liga vindt het een essentiële taak om mensen op een goede manier te informeren. Momenteel zijn wij op zoek naar een Diabetes Infolijn-medewerker om ons team te versterken.

 • 31.05.2017

  31 mei is Werelddag zonder Tabak!

  Rookstop blijft ook voor mensen met diabetes een belangrijk onderwerp, want roken versterkt alle gezondheidsrisico’s die gekoppeld zijn aan diabetes. Het schadelijke effect van een half pakje sigaretten bij personen met diabetes komt dan ook overeen met een volledig pakje bij personen zonder diabetes.

 • 31.05.2017

  Steun samen met Team Climbing For Life de strijd tegen diabetes

  De kilometerteller van Team Climbing For Life draait op volle toeren. Ook Herbert en Maartje zullen van 7 t.e.m. 9 september diverse Vogezencols bedwingen. Als ambassadeurs van de Diabetes Liga willen zij diabetes onder de aandacht brengen en fondsen werven voor het goede doel.

 • 12.05.2017

  Zet je eigen Climbing For Life-actie op!

  Met het unieke beweegevent ‘Climbing For Life’ willen wij voldoende beweging promoten, diabetes onder de aandacht brengen en fondsen werven voor het goede doel.

 • 09.05.2017

  Steun Team Climbing For Life

  Voor de 5e maal zet de Diabetes Liga de schouders onder Climbing For Life (7-9/09/2017, Vogezen – Gerardmer). Opnieuw zal een team bestaande uit 7 personen met type 1 of (risico op) type 2 diabetes, onder begeleiding, deelnemen met de fiets.

 • 28.04.2017

  Nieuwe methode uit VS zorgt voor insulineproductie in ‘gewone’ pancreascellen

  Aan de Universiteit van Texas hebben onderzoekers een manier gevonden om pancreascellen insuline te laten maken, ook al hebben ze die eigenschap niet van nature.  Dit konden ze aantonen in muizen.

 • 19.04.2017

  Team Climbing For Life Diabetes 2017 is vertrokken!

  Dit jaar trekt onze fietskaravaan van 7 t.e.m. 9 september naar de prachtige Vogezen.

 • 18.04.2017

  Topdokters besteedt aandacht aan voetproblemen bij diabetes

  In de nieuwe reeks van Topdokters op VIER is vaatchirurg prof. Dimitri Aerden aan het werk te zien. Via zijn deelname wil hij aandacht vragen voor voetproblemen bij diabetes, die volgens hem nog te vaak onderschat worden.

 • 18.04.2017

  Apple werkte in het geheim aan sensoren voor diabetesbehandeling

  In navolging van andere bedrijven, onderzoekt ook Apple de mogelijkheid om optische sensoren te ontwikkelen die de bloedglucose meten zonder te moeten prikken.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht