Bart De Wever helpt diabetes in de kijker te zetten met halve marathon

15-11-2015
Olivier Kronal met Bart De Wever

Vandaag zondag 15/11 begon Olivier Kronal, ultraloper met diabetes type 1, aan de derde etappe van zijn 200 km voor diabetes. De tocht startte deze ochtend aan het MAS in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever liep een halve marathon lang mee.

Olivier Kronal, ultraloper en ambassadeur van de Diabetes Liga, heeft met zijn aankomst gisteravond aan het MAS in Antwerpen, al 50% van zijn doel bereikt. Sinds vrijdagmorgen 13/11 loopt hij immers een tocht van 200 km dwars door Vlaanderen, naar aanleiding van 25ste Wereld Diabetes Dag op 14/11. Op die manier wil hij aandacht vragen voor de problematiek van diabetes, maar tegelijkertijd ook duidelijk maken dat het leven niet stopt na de diagnose.

Met dit doel voor ogen, liet Olivier zich gisteren ook niet tegenhouden door de regenbuien en windstoten tijdens het 59 km lange parcours van Gent naar Antwerpen. Eenmaal aangekomen aan het MAS rond 17u, liet hij het gebouw oplichten in het blauw, de kleur van diabetes.  Hij werd er warm verwelkomd door de lokale vertegenwoordigers van de Diabetes Liga en talrijke andere aanwezigen.

Vandaag zondag 15/11 vertrok Olivier Kronal opnieuw van aan het MAS. Hij kreeg er de steun van burgemeester Bart De Wever, die niet alleen het startschot gaf maar Olivier ook vergezelde op een flink deel van de tocht richting Leuven. Bart De Wever had zich aanvankelijk geëngageerd om enkele km's mee te lopen maar verraste uiteindelijk door er een halve marathon van te maken.

In de loop van de namiddag komt Olivier Kronal aan op de Grote Markt in Leuven, alwaar hij wordt opgewacht door burgemeester Louis Tobback.

De 200 km voor diabetes van Olivier Kronal kan hier live gevolgd worden.
 

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht