Gezocht: ambassadeur voor de Diabetes Liga

13-02-2020

De Diabetes Liga wil personen met diabetes een betere levenskwaliteit bieden en diabetes de wereld uit helpen. Iedereen kan helpen, iedereen kan een bijdrage leveren: personen mét of zonder diabetes, zorgkundigen, bedrijven …

Er is meer dan ooit nood aan een breed gedragen organisatie die diabetes hardnekkig op de agenda blijft zetten. Die ervoor zorgt dat er op alle niveaus over diabetes gepraat wordt. Sensibiliseren is in de eerste plaats vaak een strijd om aandacht, hoe relevant je boodschap ook mag zijn. We kunnen dit niet alleen. Daarom zoekt de Diabetes Liga ambassadeurs die onze boodschap verspreiden.
 

Hoe kan jij ons helpen?

Er zijn heel wat bekende personen die diabetes hebben. Jammer genoeg uiten ze dit niet. Dat maakt de zoektocht naar een ambassadeur mét een duidelijke link naar diabetes, niet evident. Daarom richten wij onze oproep naar jullie, de endocrinologen, artsen, conventies die in nauw contact staan met deze personen. Uiteraard vragen we niet om contacten zomaar door te spelen. Wél roepen we jullie op om onze vraag tot samenwerking te verspreiden naar zangers, acteurs, sporters of anderen in jullie netwerk.
 

De ideale ambassadeur?

De Diabetes Liga zoekt een match met de bekende persoon mét of zonder diabetes. Daarom zijn we op zoek naar een persoon die gelooft in onze boodschap en in de meerwaarde die onze organisatie biedt. Een ambassadeur die ervaring heeft met diabetes, hetzij als persoon met diabetes, hetzij als dicht familielid, partner of kennis. Een persoon die uit eigen ervaring kan vertellen of onze boodschap kan overbrengen met de gedrevenheid en dynamiek die het verdient.
 

Elke samenwerking telt!

Heb jij een bekend persoon in jouw netwerk, als patiënt, familielid of kennis van iemand met diabetes, contacteer hen dan met onze vraag. De Diabetes Liga maakt geen onderscheid in personen met type 1 of type 2 diabetes, zolang ze ons type maar zijn. Het geëngageerd type.

Het engagement, de samenwerking, de invulling kunnen wijzigen over de tijd heen. We werken graag op lange termijn samen, maar ad hoc projecten zijn bespreekbaar. We concretiseren elke samenwerking op maat, zodat het engagement en de tijdsbesteding steeds duidelijk vastliggen.
 

Neem snel contact met ons op!

  • Geïnteresseerde personen kunnen contact opnemen met onze dienst communicatie via het mailadres liga@diabetes.be of telefoneren naar 09 220 05 20.
  • Contactgegevens mogen ook doorgegeven worden, op voorwaarde dat de persoon in kwestie zijn/haar toestemming heeft gegeven.
     


Wij kijken alvast uit naar een waardevolle samenwerking.
Het Diabetes Liga-team.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht