Healthcare Hackaton zet diabetes centraal

08-01-2018

Het Junior-Orsi, een aftakking van het robot-expertisecentrum Orsi Academy te Melle, organiseert een ‘Healthcare Hackaton’. Teams van studenten vanuit verschillende richtingen (burgerlijk ingenieur, geneeskunde, informatica en biomedische wetenschappen) brainstormen 24u lang over een bepaalde problematiek. Als probleemstelling werd gekozen voor diabetes.

Bedoeling is dat de studenten met ideeën naar voor komen die het leven van een persoon met diabetes vergemakkelijken. De studenten krijgen op 10 maart van verschillende sprekers een korte toelichting over het onderwerp diabetes. Op 11 maart kiest een 4-koppige jury het winnende team.

De stem van een persoon met diabetes mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom is het Junior-Orsi op zoek naar een spreker die op zaterdag 10 maart (namiddag) een korte presentatie kan geven voor een groep studenten, alsook naar een jurylid dat op zondag 11 maart (voormiddag) samen met drie andere juryleden het winnend team wil selecteren. Heb je dus diabetes type 1, sta je open voor innovatie en kan je je vrijmaken, dan ben  jij de kandidaat die we zoeken. Het evenement gaat door in Melle. Heb je interesse? Neem dan snel contact op met de Diabetes Infolijn (infolijn@diabetes.be of 0800/96.333). 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht