Insuline en het coronavirus - Ondersteuning voor mensen met diabetes blijft verzekerd

20-03-2020

Gent, 20 maart 2020 - Met de uitbraak van de coronacrisis en het Covid-19-virus dat fel om zich heen grijpt, staan we niet altijd stil bij het gegeven dat heel wat mensen dagdagelijks geconfronteerd worden met hun chronische ziekte. Mensen met diabetes bijvoorbeeld moeten er blijvend op toezien dat ze hun ziekte goed opvolgen. 

Medicatie blijft beschikbaar
Mensen met diabetes moeten erop toezien dat ze hun medicatie op tijd nemen en dat die ook beschikbaar blijft. Uit navraag bij alle bedrijven die insuline produceren en distribueren blijkt dat de bevoorrading van insuline gegarandeerd is. In deze vreemde en uitdagende tijden vormt dit alvast een zekerheid voor mensen met diabetes.

Daarom roept de Diabetes Liga samen met alle insulinefabrikanten op om, net zoals bij het bezoek aan de supermarkt, niet te hamsteren met insuline of andere medicatie. Op dit moment is er helemaal geen sprake van tekorten bij de verdelers en alles wordt in het werk gesteld om tekorten tegen te gaan.

“We staan in nauw contact met de zorgautoriteiten, de groothandels en apothekers om er zeker van te zijn dat medicijnen voor alle patiënten beschikbaar zijn, ook in een situatie als deze. Momenteel zijn er geen voorraadproblemen in België en wij volgen de situatie dagelijks nauwgezet op”, zo zeggen Novo Nordisk , Sanofi en Lilly.
 

Diabetes Liga zet haar dienstverlening verder

Paul Deleye van de Diabetes Liga vult aan: “Ook nu is het belangrijk je te houden aan je normale routines. Zowel als het gaat om het krijgen van medicijnen en naalden, als het volhouden van een gezonde gestructureerde leefstijl.”

Daarom staat de Diabetes Liga ook nu garant voor een dienstverlening op maat. “Al onze diensten blijven ook nu beschikbaar, zij het in een aangepaste bezetting. Onze Infolijn blijft bereikbaar voor vragen via mail of telefoon, we hebben een aparte webpagina met updates over het Coronavirus én ook onze online shop blijft geopend.”, aldus Paul Deleye.

Wie meer vragen heeft over diabetes (en de relatie met het coronavirus) kan dus nog steeds terecht op het gratis nummer 0800 96 333, via infolijn@diabetes.be of op www.diabetes.be/coronavirus. Noodzakelijke materialen bestellen kan dan weer via http://shop.diabetes.be.


Download het persbericht.
 

Perscontact

Paul Deleye
Algemeen Directeur Diabetes Liga
Paul.deleye@diabetes.be
0472/ 85.64.49

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht