Met 1500 Belgen in het teken van Diabetes de Stelvio op!

13-06-2019
Groep fietsers op de helling van de Stelvio

Op donderdag 13 juni strijken 1500 Belgen neer in Bormio (Italië) voor Climbing for Life, het jaarlijkse goede doel fietsevenement dat in het teken staat van diabetes. Mensen met (verhoogd risico op) diabetes, maar ook andere fietsliefhebbers, beklimmen er de ontzagwekkende Alpencols uit de omgeving.

In samenwerking met Golazo Sports,  de Diabetes Liga en de Association Belge des Diabetes (ABD) brengt Climbing for Life diabetes weer helemaal onder de aandacht. Het evenement toont aan dat bewegen een essentiële pijler is in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

 

12 diabetes-ambassadeurs

Dat bewijst ook een team van 12 ambassadeurs met (verhoogd risico op) diabetes. Als ambassadeurs van Climbing for Life tonen ze dat sporten en diabetes perfect hand in hand kunnen gaan.

Zij tonen dat ook met diabetes geen enkele uitdaging uit de weg moet worden gegaan. Daarom willen ze anderen inspireren met hun verhaal en gelijk  fondsen ten voordele van de diabeteswerking werven. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun uitdaging, werden ze (in de aanloop naar het evenement) 6 maanden lang begeleid door een medisch team van de Diabetes Liga, Association Belge des Diabètes (ABD) en Energy Lab.

Herman Briké (49j, Type 2 diabetes) is een van de ambassadeurs en wil met zijn deelname laten zien dat “het leven niet stopt bij diabetes.” Door zijn inschrijving voor Climbing for Life als ambassadeur heeft hij al veel geleerd: “Dat ik mijn diabetes beheers en niet dat diabetes mijn leven beheerst. Dat je zelfs nog meer kunt als je de juiste planning volgt. En dat sporten een noodzaak is. Na 5 maanden trainen en het gestructureerd inbouwen van sport en bewegen in mijn leven ben ik al heel wat kilo’s kwijt. Ik ben zelfs kunnen verminderen van 4 naar 1 insuline-injectie per dag. Het effect is fenomenaal.”

Michel (56j, Type 1 diabetes) staat ook verstelt van de positieve effecten: “Door deze ervaring heb ik ingezien dat sporten, en vooral fietsen, een echt plezier is, én dat het bovendien goed is voor mijn gezondheid.”

 

Johan Museeuw en Etienne De Wilde

De ambassadeurs worden de komende 3 dagen vergezeld door hun familie, vrienden, het recent opgerichte Diabetes Liga Cycling Team en 1500 landgenoten. Ook ex-wereldkampioenen Johan Museeuw en Etienne De Wilde nemen deel en ondersteunen het team tijdens hun fietsuitdaging. Zij begeleiden de groep al voor de tweede keer. “Ik heb bewondering en ontzag voor de mensen die dagelijks een gevecht aangaan en doen alsof het niets is. Ze zijn zo positief en gaan door waar de meesten denken dat het al volledig gedaan is. Tijdens Climbing for Life smeed je banden voor de rest van je leven. Ik ben daar om samen met de deelnemers naar boven te rijden. Ik ben diegene waarop ze mogen roepen of diegene die hen naar boven zal duwen. Met de juiste woorden”, vertelt Johan Museeuw.

 

Programma

Climbing for Life is een meerdaags evenement en een unieke fietservaring. Op vrijdag staat ‘Passi Di Bormio’ op het programma, waarbij de deelnemers de keuze hebben om klinkende namen zoals de Passo Gavia, Bormio 2000 of Lago Di Cancano te bedwingen. Op zaterdag hebben deelnemers de keuze tussen het beklimmen van de Passo Dello Stelvio, of de liefhebbers van het stevigere werk kiezen voor ‘Granfondo Il Pirata’: 129 km met beklimmingen van de Mortirolo, Gavia en een mythische finish op de Stelvio!  Meer info en het gedetailleerde programma op www.climbingforlife.be

 

Zelf steunen

Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen? Steun één van de ambassadeurs of campagnes via het online platform.  Zelf een leuk idee of originele actie? Bijna jarig of kindje op komst? Registreer snel jouw actie en overtuig vrienden en familie van je engagement. 

Registreren en steunen kan via www.steun.diabetes.be.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht