Na de huisarts, nu ook de huisapotheker!

11-10-2017

Op 4 oktober 2017 lanceerden apothekers een informatiecampagne met de slogan "Mijn apotheker kent mij, daar teken ik voor".

Hiermee willen de apothekers alle mensen met een chronische aandoening aanmoedigen om voor een vaste huisapotheker te kiezen. De huisapotheker zorgt voor een proactieve begeleiding bij je medicatiegebruik, door je persoonlijk advies te geven en een schema bij te houden van alle medicatie die je gebruikt.

De huisapotheker kan:

  • Een oplossing voorstellen die is afgestemd op je specifieke noden.
  • Mogelijke problemen met geneesmiddelen vermijden doordat hij een volledig overzicht heeft op je medicatie.
  • Een medicatieschema maken zodat je steeds weet op welk moment je een bepaald geneesmiddel moet nemen.
  • De samenwerking met de huisarts versterken.


Je betaalt zelf niets voor deze dienstverlening. In eerste instantie geldt dit voor mensen met een chronische aandoening die minstens vijf geneesmiddelen per jaar nemen, waarvan ten minste één op chronische basis.

De huisapotheker stelt een ‘Farmaceutisch Dossier’ (vergelijkbaar met het Globaal Medisch Dossier bij de huisarts) op. Hij wordt de contactpersoon voor alle informatie over jouw medicatie en werkt nauw samen met je (huis)arts en andere zorgverstrekkers.

Chronische patiënten die een vaste huisapotheker willen, kunnen de "overeenkomst huisapotheker" ondertekenen met een apotheker naar keuze. Daarmee geven ze hun apotheker de toestemming om 'voortgezette farmaceutische zorg' te verlenen en verklaren ze zich akkoord dat hun gezondheidsgegevens elektronisch uitgewisseld kunnen worden met andere betrokken zorgverleners.

Klik hier voor meer informatie.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht