Nieuwe brochures diabetes & verkeer

04-10-2018

De Diabetes Liga publiceert 2 nieuwe brochures over het thema diabetes en verkeer, gericht op patiënten enerzijds en artsen anderzijds. 

Een medische aandoening  zoals diabetes vormt in principe geen belemmering om je in het verkeer te begeven. Rekening houdend met je behandeling en je gezondheidstoestand kan er wel een impact zijn op je rijvaardigheid. Er is dan ook een specifieke wetgeving omtrent het rijbewijs van toepassing. In de brochure PDF icon'Diabetes - veilig in het verkeer' geven we concrete tips hoe je een hypo- en hyperglycemie kan vermijden, zodat je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Dit geldt zowel voor privaat als professioneel vervoer. Daarnaast krijg je gedetailleerde info over de administratieve stappen om een aangepast rijbewijs te bekomen, wat wettelijk verplicht is. We geven ook antwoord op enkele veel gestelde vragen met betrekking tot het aangepast rijbewijs.
De PDF iconpraktische brochure voor artsen 'Aangepast rijbewijs bij diabetes' behandelt meer in detail de wetgeving rond het rijbewijs, het rijgeschiktheidsadvies/attest en de taken van de behandelend arts. 

Professionals kunnen deze brochures vanaf nu bestellen via liga@diabetes.be

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht