Olivier Kronal en Celien ambassadeurs voor de 25ste editie Wereld Diabetes Dag

29-10-2015
Logo Wereld Diabetes Dag

De Diabetes Liga en ambassadeurs Olivier Kronal en Celien vragen aandacht voor diabetes op 25ste editie Wereld Diabetes Dag. Celien brengt voor de gelegenheid een gloednieuwe song uit en Olivier Kronal loopt dwars door Vlaanderen.

Gent – Dit jaar vindt de verjaardagseditie plaats van Wereld Diabetes Dag. Op 14 november wordt deze internationale VN‐dag voor de 25ste keer gevierd. Doel is de bevolking correct te informeren en te sensibiliseren over diabetes. Deze inspanningen zijn vandaag meer dan ooit nodig. Zowat elke 10 minuten krijgt iemand in ons land de diagnose van diabetes. Naar schatting heeft 1 op 12 volwassen Belgen al de aandoening. Tegen 2030 zou dit oplopen tot minstens 1 op 10 Belgen.

“De impact van diabetes mag niet onderschat worden, maar het leven stopt niet na de diagnose. Ook mensen met diabetes kunnen nog straffe toeren uithalen.” – Olivier Kronal, ultraloper en ambassadeur van de Diabetes Liga.

“Mensen vragen mij nog altijd of ik als kind soms teveel gesnoept heb, terwijl dat er niets mee te maken heeft. Als ambassadrice van de Diabetes Liga wil ik hen vooral correct informeren.” – Celien, singer-­‐songwriter en ambassadrice van de Diabetes Liga.

Ultraloper Olivier Kronal en singer-­songwriter Celien worden dagelijks met diabetes geconfronteerd. Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag willen ze samen met de Diabetes Liga meer aandacht vragen voor diabetes, elk op hun eigen manier. Olivier Kronal zal daarom dwars door Vlaanderen lopen en Celien brengt een song uit over de thematiek.
 

Ambassadeurs

Vlaanderen leerde Celien kennen dankzij haar deelname aan het televisieprogramma “De Beste Singer‐Songwriter van Vlaanderen”. Olivier Kronal leerden we dan weer kennen door zijn opmerkelijke prestatie op de “Marathon des Sables”. Olivier Kronal en Celien zijn beide personen met diabetes en kennen de problematiek dus als geen ander. Toch belet het hen niet om hun dromen waar te maken.

De 35‐jarige Olivier Kronal loopt voor deze actie dwars door Vlaanderen, een parcours van zo’n 200 kilometer. Op vrijdag 13 november start hij in Brugge, waarna hij de steden Gent, Antwerpen en Leuven doorkruist om te finishen in Hasselt. Om dit parcours tot een goed einde te brengen kan Olivier Kronal heel wat aanmoediging gebruiken. Daarom roept de Diabetes Liga iedereen op om, weliswaar  zonder  loopschoenen,  Olivier  Kronal  aan  te moedigen  aan  elk startpunt van het parcours.

Ambassadrice Celien brengt voor de gelegenheid een song uit over de thematiek. De song kan vanaf 14 november voor €1,29 gedownload worden via www.diabetes.be. Ook de videoclip kan vanaf dan op de website van de Diabetes Liga worden bekeken. De opbrengst gaat integraal naar de Diabetes Liga.

De song wordt voor de eerste maal live voorgesteld op zaterdag 14 november tijdens Wereld Diabetes Dag. De voorstelling vindt plaats op het hoofdkantoor van de Diabetes Liga (Gent), waar Olivier Kronal zijn route ook zal starten. ’s Anderendaags stelt Celien haar song ook voor op de regionale wandeling in Pellenberg (zie hieronder).
 

Lokale wandelingen op zondag 15 november 2015

Elk jaar organiseert de Diabetes Liga traditioneel zondagse lokale wandelingen naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag. Zangeres Celien wandelt ook dit jaar weer mee, in Leuven. De start van deze wandeling heeft plaats aan de Parochiezaal Pellenberg: Kortenbergstraat 2, Pellenberg. Deelname aan de wandeling kost € 2,00 en is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht