Team Climbing for Life Diabetes overwint samen met 2.500 andere Belgen de Vogezen

10-09-2018

Team Climbing For Life Diabetes bedwong afgelopen weekend de prachtige Vogezencols in en rond Gérardmer. Samen met 2.500 andere fietsers, lopers én wandelaars beleefden zij er hun sportief hoogtepunt van 2018, en dit alles in de badende zon. Op donderdag konden de deelnemers de talrijke Vogezencols en de paden rond het meer gaan verkennen. Op vrijdag en zaterdag konden zij een keuze maken uit een uitgebreid fiets-, loop en wandelprogramma op een prachtig en uitdagend parcours.

Climbing for Life is echter meer dan een recreatief beweegevenement. Het is ook een campagne rond diabetes en de preventie ervan. Door diabetes actief onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat sportieve prestaties - mits de nodige medische begeleiding - perfect haalbaar zijn voor mensen met type 1 of type 2 diabetes, wil organisator Golazo onderzoek naar en preventie van diabetes een duwtje in de rug geven.

Ook het voltallige Team Climbing for Life Diabetes haalde op eigen kracht de finish van de cyclo’s. Twee dagen op rij, telkens tussen de 50 en 140km maar vooral veel hoogtemeters en beklimmingen!

Het team bestaat uit personen met type 1 diabetes of (risico op) type 2 diabetes. Zij werden de afgelopen dagen vergezeld door hun meters, peters, familie en vrienden. Ook wereldkampioenen Johan Museeuw en Etienne De Wilde gidsten het team veilig en wel naar de finish. We wensen deze helden een dikke proficiat!

In totaal werd er € 130.285 geschonken aan het goede doel diabetes via Climbing For Life. Dit duizelingwekkende bedrag zal integraal worden ingezet om de werking van de Diabetes Liga en ABD verder te versterken in teken van diabetes. Je kan nog steeds een bijdrage leveren via steun.diabetes.be.

Stem op zondag 17 september om 15u45 zeker af op Eén (Sporza). Dan kan je 15 minuten lang genieten van de reportage die VRT zal uitzenden over het Climbing For Life-weekend in de Vogezen en hoe de helden van de Diabetes Liga hun uitdaging van formaat hebben beleefd.

Op weg naar een even succesvolle editie in 2019!
 

Meer info

Het sportief evenement “Climbing for Life Vogezen” vond plaats van 6 tot en met 8 september en werd georganiseerd door Golazo Sports – info@golazo.com – 011/45.99.00 – www.climbingforlife.be.

 

          

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht