Team Climbing For Life Diabetes overwint samen met 3.000 andere Belgen de Vogezen

15-09-2017

Team Climbing For Life bedwong afgelopen weekend de prachtige Vogezen cols in en rond Gérardmer.Samen met 3.000 andere fietsers én lopers/wandelaars beleefden zij er hun sportief hoogtepunt van 2017 en gingen zij de strijd aan met diabetes.

Het 3-daagse fiets, loop- en wandelevent Climbing For Life was dit er jaar eentje van heroïsch kaliber. 3.000 Belgen bedwongen er afgelopen weekend niet alleen menig Vogezen cols, maar maakte er ook kennis met de “Forces of Nature”. De Climbing For Life deelnemers konden gedurende twee dagen op rij keuze maken uit een uitgebreid fiets-, loop en wandelprogramma in deze oogstrelende omgeving. Maar zowel op vrijdag als op zaterdag maakten wind, regen en koude het er onze klimmers extra pittig.

Ook het voltallige Team Climbing For life deelnemers haalde er op eigen kracht de finish van 3 verschillende toertochten tussen de 40 en 110km. Het team bestaat uit 12 mensen met type 1 diabetes, type 2 diabetes of een verhoogd risico op diabetes. Zij werden gedurende 6 maanden intensief begeleid door Energy Lab en hun meters/peters.
Het team vertegenwoordigt de Diabetes Liga en brengt als ambassadeur diabetes onder de aandacht, benadrukt het belang van een gezonde leefstijl in zowel de behandeling als preventie van diabetes en inspireert ook anderen met hun verhaal. Daarnaast werven zij ook fondsen voor het goede doel.
In totaal werd er voor € 70.000 aan de Diabetes Liga geschonken via Climbing For Life. Dit duizelingwekkende bedrag is een record en zal integraal worden ingezet om de werking van de Diabetes Liga verder te versterken in de strijd tegen diabetes.

Je kan nog steeds een bijdrage leveren via steun.diabetes.be
Mooie foto’s en enkele leuke moodfilmpjes vind je terug op www.climbingforlife.be.

Stem op zondag 17 september om 14u15 ook zeker af op Eén (Sporza). Dan kan je 15 minuten lang genieten van de reportage die VRT zal uitzenden over het Climbing For Life weekend in de Vogezen.

Op weg naar een even succesvolle editie 2018!

Het sportief evenement “Climbing For Life Vogezen” vond plaats van 7-9 september 2017.
Meer info; Golazo Sports – info@golazo.com – 011/45.99.00 – www.climbingforlife.be

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht