Terugbetaling flash glucose monitoring voor kinderen vanaf 01/08

26-07-2016

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakte op 25/07 bekend dat er vanaf 01/08 terugbetaling voor flash glucose monitoring kan worden voorzien via de kinderconventies. Mogelijk duurt de praktische uitrol nog wel even.

In eerdere berichten klonk het dat de terugbetaling van de nieuwe sensoren voor flash glucose monitoring bij kinderen en adolescenten pas in oktober zou rond zijn. Minister De Block liet gisteren echter weten dat dit in principe al vanaf 01/08 kan. Het verzekeringscomité van het Riziv heeft maandag immers de terugbetaling van de sensorpleisters voor kinderen en jongeren goedgekeurd. De terugbetaling is goed nieuws voor de 3.100 kinderen en hun ouders, die met diabetes type 1 geconfronteerd worden.

Wel is het zo dat niet iedereen de sensoren zal kunnen gebruiken. Er geldt een minimumleeftijd vanaf vier jaar en bij sommigen kan er een allergische reactie optreden. De vingerprik verdwijnt hoe dan ook niet helemaal: bij sterk wisselende glucosewaarden zal toch nog moeten worden geprikt. Daarom worden er ook nog een aantal teststrips voorzien naast de sensoren.

Omdat het erg kort dag is, zullen de diabetescentra niet iedereen in augustus sensoren kunnen bezorgen. Het Riziv raadt patiënten dan ook aan te wachten tot hun volgende afspraak in de kinderconventie.

Meer informatie op de website van het RIZIV.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht