Wondermiddelen voor je diabetes … laat je niet vangen!

16-08-2017

Je bloedsuikerspiegel testen door middel van een vingerafdruk op je smartphone ... Het klinkt te mooi om waar te zijn. Dat is het ook! Laat je dus niet beetnemen door ‘prank apps’ of ‘fopapps’ die na het scannen van je vingerprint een willekeurige glycemiewaarde, bloeddruk of cholesterol geven. 

Uiteraard gebeurt er bij dit soort apps helemaal geen meting. Deze apps zijn enkel gemaakt om vrienden of familie in het ootje te nemen. In de meeste gevallen vermelden ze dit ook wel maar het kan desalniettemin tot verwarring en misverstanden leiden, zoals we ondervonden uit enkele reacties aan de Diabetes Infolijn.

Prank apps zijn nog vrij onschuldig. Maar op het internet vind je ook heel wat bedrieglijke websites die beweren dat een bepaalde shake, pil of drankje diabetes op een miraculeuze wijze kan genezen. Soms wordt zelfs beweerd dat je je medicatie meteen mag stopzetten. Geloof dergelijke beweringen nooit. De getuigenissen zijn vals, de zogenaamde dokters onbestaande en het drankje in kwestie werkt voor geen meter.  Makers van deze websites proberen enkel op een snelle en frauduleuze manier geld te verdienen. Laat je dus niet vangen!

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht