Onafhankelijke en betrouwbare informatie over diabetes

waaier DI-publicaties

De Diabetes Liga biedt kwalitatieve informatie over diabetes aan: voor leden, mensen met diabetes, hun sociale omgeving, professionelen, intermediairs, en het brede publiek.

Kwalitatieve informatie aanbieden over diabetes behoort al jarenlang tot onze kerntaken. Zolang die nood aanwezig is, willen we dat ook blijven doen. We doen beroep op experten op het terrein. Vaak werken we samen met andere partners om informatie over diabetes te verspreiden of campagnes op te zetten. Maar het kwaliteitslabel van de Diabetes Liga, dat staat voor 100% correct en betrouwbaar, voeren we hoog in het vaandel.

Als lid kan je rekenen op een 2-maandelijkse Diabetes Info boordevol tips, recepten en nieuwigheden uit de diabeteswereld. Daarnaast staan we voor je klaar met een uitgebreid aanbod aan boeken, folders en brochures, informatie via de website of nieuwsbrieven ... In de komende jaren mag je regelmatig nieuwe initiatieven verwachten. We proberen ook meer dan vroeger informatie op maat aan te bieden. Zo werd onze “Weet je voldoende over diabetes?” onlangs herwerkt tot een “Gids Diabetes type 1” en een “Gids Diabetes type 2”.

De Diabetes Infolijn is een mooi voorbeeld van hoe we elke dag opnieuw mensen op weg helpen met de juiste informatie rond diabetes. Dat gebeurt anoniem, laagdrempelig en op maat van de vrager. Sinds de oprichting in 1996 werden meer dan 75.000 vragen beantwoord. De komende jaren zetten we verder in op deze succesformule. Via de Diabetes Infolijn hebben we ook een unieke kijk op wat leeft op het terrein. We streven er naar om in de toekomst nog meer gebruik te maken van deze kennis binnen de hele Diabetes Liga.

Onze ambitie is om als een echt “kenniscentrum” over diabetes naar buiten te treden.

Bekijk het volledig beleidsplan.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht