Ondersteunende infomaterialen

Er is heel wat interessant informatiemateriaal voorhanden op maat van kinderen met diabetes. Bij de Diabetes Liga en haar partners kun je dergelijk materiaal aankopen met mooie ledenkortingen. Ook de kinderconventie heeft vaak eigen materialen. Hieronder zetten we enkele nuttige materialen op een rijtje.

‘Sweethearts’ door Audry Swinnen (2015)

Sweethearts is een educatief puzzelspel dat op een eenvoudige manier aan kleuters uitlegt wat diabetes type 1 juist inhoudt. Het Sweethearts-spel bevat twee puzzels, een voorleesboekje, emometer, kleurplaat en een handleiding. Via het spel kunnen ouders en leerkrachten diabetes onder de aandacht brengen en werken rond de gevoelens die hiermee gepaard gaan. Het spel wordt via de kinderconventies gratis verdeeld.

 

‘Taart voor Tuur’ door Katrien Vandewoude (Clavis, 2013)

Een helder prentenboek waarin een jongen met diabetes laat zien wat er allemaal bij komt kijken als je diabetes hebt. In de informatieve bijsluiter krijgen volwassenen nuttige tips over hoe je een kind met diabetes kunt helpen en hoe je kunt uitleggen wat diabetes precies is. Dit boek kan een pedagogisch hulpmiddel zijn voor ouders, leerkrachten en opvoeders.

 

‘De Diabetes Survivalgids’ door Luc Descamps (Abimo Uitgeverij, 2013)

Dit boek werd gerealiseerd in samenwerking met de Diabetes Liga. Het werd geschreven speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op een speelse manier wordt er uitleg gegeven wat diabetes juist is en hoe er op een positieve manier mee om kan worden gegaan.

 

‘Het groot diabetesboek’ door Ineke Bosch (Mension, 2013)

Dit boek dat in Nederland wordt uitgegeven, richt zich naar kinderen, jongeren, ouders en familie. Het is een echt naslagwerk met heel wat boeiende informatie over alle aspecten van diabetes.

 

Powerpoint voor een spreekbeurt van DVN (Diabetes Vereniging Nederland)

Deze powerpoint met leuke tekeningen bevat basisinformatie over diabetes en kan je zelf ook aanpassen. Je kan hem terugvinden op www.sugarkids.nl. Naast de powerpoint vind je op die site ook nog tips voor de spreekbeurt en bijkomende informatie.

 

De meeste van deze publicaties kun je online aan een voordelig tarief (als je lid bent) bestellen.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht