Praktische tips

 • Diabetes en ramadan, te combineren?

  Personen met diabetes hoeven volgens de Koran niet mee te vasten. Door het meedoen aan de vasten kan hun gezondheid immers negatief beïnvloed worden met risico’s zoals hypers en diabetische ketoacidose (verzuring van het bloed), hypo’s, uitdroging en trombose. 

 • Heeft de gele kiwi meer invloed op de bloedsuikerspiegel dan de groene kiwi?

  De gele kiwi (sungold) bevat inderdaad iets meer koolhydraten dan de groene (original) kiwi. De invloed op de bloedsuikerspiegel zal echter weinig verschillen. Een middelgrote (75g, zonder schil) groene kiwi zal 6,5 g koolhydraten aanbrengen terwijl een middelgrote gele kiwi 9 g koolhydraten bevat. 

 • Wist je dat je met diabetes je rijbewijs moet laten aanpassen?

  Inderdaad! Als je diabetes hebt, dient je rijbewijs te worden aangepast. Dit geldt zowel voor wie insuline spuit als wie enkel tablettten neemt als behandeling.

 • Waar moet je op letten bij een gezellige barbecue-avond?

  Met de zomer in aantocht staan er ook al heel wat barbecues op de agenda. Hierbij wordt er meestal een hele hoop vlees voorgeschoteld en is de tafel rijkelijk gevuld met brood, pasta, aardappelen en groenten. Maar waar moet je nu precies op letten bij een gezellige barbecue-avond? 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht