Programma

De Diabetes Liga biedt een uitgebreid programma aan voor iedereen met diabetes. Gezinnen, jongeren, senioren, type 1 én type 2 diabetes! Voor elk wat wils en op eigen tempo.

Vrijdag
Vanaf 18u: check in, verwelkoming en gelegenheid om aan te sluiten voor een broodjesmaaltijd.

19u-23u: doorlopend praatcafé: de volledig vernieuwde bar biedt de mogelijkheid om gezellig te praten, ervaringen te delen en kennis te maken met andere deelnemers.


Zaterdag
8u-9u: ontbijtbuffet


10u-12u: focus op ‘gezin & beweging’Geniet van een 'beweegactiviteit' met het gezin, of met je vrienden en kies uit één van onderstaande activiteiten:

 • Fietsen/mountainbiken*: verschillende fiets- en mountainbikesroutes vertrekken vanuit de Bosberg.
 • Ga je liever op stap met een stafkaart en kompas? Een uitgewerkte oriëntatietocht voor het hele gezin staat voor jullie klaar.
 • Karate: echte professionals staan klaar om jullie een initiatie les te geven. Schrijf je snel in want er zijn slechs een beperkt aantal plaatsen voor deze les.

  *Fietsen en mountainbikes kunnen ter plaatse gehuurd worden. Gelieve zeker mee te geven bij inschrijving als je hiervan gebruikt wilt maken.
              

12u-13u: lunch

14u-17u: in de namiddag bieden we een apart programma aan voor de verschillende leeftijden:  

 • De kinderen kunnen genieten van het ‘grote mini-circus’, een interactief mini-circus op kindermaat. Ouders die het wensen, kunnen ook hier bij aansluiten.
  Na de circus kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel of op de speeltuinen aanwezig op het domein.
  Er wordt voor de hele namiddag voldoende medische begeleiding en monitoren voorzien.
 • De jongeren kunnen deelnemen aan een groot spel georganiseerd door Jong & Diabeet.
 • Volwassenen kunnen deelnemen aan de ‘Heidetocht’: een mooie wandeling waar een gids je kennis laat maken met de fauna en flora van de heide.
   

18u-19u: avondmaal

Om 19u30 nodigen we iedereen uit voor de avondvoorstelling van ‘Ons Zoetje’. Een muziekvoorstelling over diabetes, gebracht door comedian Koen Dewulf, zelf papa van een zoon met diabetes type 1, en gitarist Sven Bauwens.


Zondag
8u-9u: ontbijtbuffet

9u30-12u30: zowel volwassenen als jongeren kunnen deelnemen aan inhoudelijke interactieve workshops. Je kan twee sessies naar keuze volgen.

 • Voeding & diabetes
 • Beweging, sport & diabetes
 • Werk & diabetes
 • Uitdagingen voor jongeren met diabetes
 • Pompen & diabetes

Aansluitend is er een voordracht van Prof.Dr. Frank Nobels "Waar staan we vandaag en wat brengt de toekomst?" zowel voor personen met diabetes type 1 als type 2.

Gelijktijdig voorzien we voor de kinderen het 'beestig bomenpad': een parcours van 2 km in het domein zelf.
De jongeren kunnen gebruik maken van het zwembad dat op het domein zelf aanwezig is.

12u30-13u30: lunch

 

Het hele weekend is er medische begeleiding aanwezig en zullen er voldoende monitoren voorzien worden tijdens de kinderactiviteiten.

Heb je nog vragen, neem contact op via mail op weekend@diabetes.be of via 09/220 05 20.

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht