Aardappel-zalmhamburgers

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 450 g aardappelen geschild
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, (zout) en muskaatnoot
  • 2 stronken witloof (200 g)
  • 3 eetlepels vloeibare vetstof
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 g paneermeel
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 75 g gerookte zalm in sneetjes
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

  • kook de aardappelen en pureer ze samen met de melk
  • kruid met peper, zout en muskaatnoot
  • maak het witloof schoon en snijd het heel fijn
  • stoof afgedekt gaar in 1 eetlepel hete vetstof
  • kruid met peper (en zout), laat goed uitlekken en afkoelen
  • meng het onder de puree
  • snipper de gerookte zalm fijn en meng deze eveneens onder de puree
  • vorm 8 platte hamburgertjes van +/- 75 g elk
  • klop het eiwit los met wat peper (en zout)
  • meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en de peterselie
  • wentel de hamburgertjes eerst door het eiwit en dan lichtjes door het paneermeelmengsel
  • bak in een anti-kleefpan in de overige vetstof

Tip: serveer met ijsbergsla en gekookte aardappeltjes

Voedingswaarden

Per persoon: 280 kcal - 2,5 Kh-waarde (dit is zonder geserveerde gekookte aardappels: reken 1 extra Kh-waarde per 70 g gekookte aardappel)