Courgetti bolognese

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 400 g kippengehakt
  • 40 g Emmentaler light, geraspt
  • 3 courgettes, in slierten (met schil)
  • 300 g champignons, in kleine blokjes
  • 2 rode paprika’s, in kleine blokjes
  • 2 wortelen, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 g tomatenpassata
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vloeibare margarine
  • oregano naar smaak
  • spaghettikruiden naar smaak
  • peper (en zout)

Bereidingswijze

Bereidingstijd 45 minuten

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de champignons, paprika en wortelen toe en stoof enkeleminuten op een matig vuur tot ze beetgaar zijn. Roer regelmatig.
  • Voeg de tomatenpassata toe. Om alle restjes uit de verpakking te krijgen, voeg je een scheutje water toe, even schudden en in de pan gieten. Breng op smaak met oregano en spaghettikruiden.
  • Verhit de vloeibare margarine in een andere pan en bak het gehakt al roerend.
  • Voeg het gehakt bij de saus, meng door elkaar en laat de tomatensaus 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en stoof de courgetteslierten tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper (en zout).
  • Verdeel de courgetti en de saus over vier borden en werk af met geraspte kaas.

Voedingswaarden

Voor 1 persoon

ENERGIE (KCAL) 423
VETTEN (G) 20
KOOLHYDRATEN (G) 22
KOOLHYDRAATPORTIES 1,75
EIWITTEN (G) 33