Eieren in pittige groentenstoofpot

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 1 dunne preistengel
  • 2 vleestomaten
  • 1 grote ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 koffielepel gemalen koriander
  • Versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon: snipper de ui en de knoflook, snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  2. Snijd het rode pepertje overlangs middendoor, verwijder de zaadlijstjes en pitjes en snijd klein.
  3. Verhit de olie in een ruime stoofpan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  4. Voeg het fijngesneden pepertje en de rest van de groenten toe, kruid met versgemalen peper en de koriander en laat  +/- 6 minuten verder garen.
  5. Maak 4 kuiltjes in de groentestoofpot en breek de eieren er voorzichtig in.
  6. Doe een deksel op de pan en laat op een laag vuur nog +/- 8 minuten garen.
  7. Dien onmiddellijk op.

 

 


Smaakt heerlijk met volkorenbrood. 


Bron: Voedingscentrum Nederland.

Voedingswaarden

Bevat per persoon (zonder brood): +/- 350 kcal en +/- 18 g KH = +/- 1,50 KHRW