Flammkuchen met bloemkoolbodem

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 800 g bloemkoolrijst (gemalen bloemkool)
  • ½ courgette
  • 160 g doperwten (diepvries of blik)
  • 1 grote rode ui
  • 300 g cottage cheese
  • 100 g geraspte emmentaler light
  • 2 eieren
  • handje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook (6 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper (en zout)

Bereidingswijze

Benodigdheden
  • bakplaat
 
Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Pel en snij de rode ui in schijfjes.
  • Snij de courgette in zeer dunne schijfjes.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Hak de peterselie fijn.
 
Bereiding
  • Bak de bloemkoolrijst met de olijfolie in een pan gedurende 5 minuten.
  • Meng de bloemkoolrijst, geraspte kaas en eieren. Kruid met peper (en zout). Maak van dit deeg een ovale bodem op de bakplaat.
  • Bak de bodem 30 minuten in de oven.
  • Meng de cottage cheese met de knoflook en kruid met nootmuskaat, peper (en zout).
  • Bedek de bloemkoolbodem met cottage cheese, courgette, ui en de doperwten. Bak 15 minuten op 200°C.
 
Afwerking
  • Bestrooi de flammkuchen met peterselie.


Dit recept past in een koolhydraatarme voedingsstijl.
 

Voedingswaarden

Voedingswaarde 1 portie (1/4de flammkuchen)

Energie (kcal)

370

Eiwitten (g)

41

Vetten (g)

18

Koolhydraten (g)

Koolhydraatporties

7

0,5