Gebakken appel gevuld met noten en gedroogd fruit

Gerecht type: 
Dessert

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 4 appels
  • 1 sinaasappel (biologische oorsprong)
  • 20 g gedroogde abrikozen
  • 20 g rozijnen (gele of golden)
  • 15 g pompoenpitten
  • 15 g walnoten
  • 1 eetlepel water
  • kaneel
     

Extra benodigdheden

  • appelboor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Was de sinaasappel goed en rasp de zeste van de sinaasappel fijn. Pers daarna de sinaasappel.
  3. Meng de walnoten met de rozijnen en gedroogde abrikozen en hak ze fijn. Meng dit nadien met de pompoenpitten, kaneel en sinaasappelzeste.
  4. Snij het kroontje van de appel weg en verwijder het klokhuis met de appelboor. Vul het midden van elke appel met de notenmix door deze stevig in de appel te duwen.
  5. Plaats de appels in een ovenschaal met het water en sprenkel er het sinaasappelsap over.
  6. Overdek de ovenschaal met aluminiumfolie en laat 20 minuten bakken in de oven.
  7. Verwijder na 20 minuten de folie en laat nog 10-15 min in de oven bakken.
  8. Serveer warm.

Tip: dit is een lekker winters dessert na een maaltijd die wat minder koolhydraten bevat. Voor een lagere aanbreng van koolhydraten, kan je ½ appel per persoon serveren.

Voedingswaarden

Een portie bevat 160 kcal en 26 gram koolhydraten (of 2 koolhydraatruilwaarden).