Groente-omelet met zalm

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen
 
8 eieren
200g gerookte zalm
250g kastanjechampignons
200g verse spinazie
100g snoeptomaatjes
1 rode ui
4 eetlepels lichte room 5% vet
2 eetlepels olijfolie
Peper (en zout)

Bereidingswijze

  • Snij de spinazie grof, de rode ui in fijne ringen, de kastanjechampignons in plakjes en de snoeptomaatjes in de lengte doormidden.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de rode ui 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 3 à 5 minuten. Kruid met peper (en zout).
  • Klop de eieren los in een kom met de lichte room en meng er de spinazie onder.
  • Giet het ei-spinaziemengsel over de groenten in de pan en laat ± 5 minuten gaar worden op een matig vuur. Draai de omelet om (gebruik hiervoor eventueel het deksel van een pan) en bak nog even.
  • Snij de omelet in vier kwarten en schik ze op vier borden. Bedek elke omelet met een plakje gerookte zalm en de snoeptomaatjes. 

Voedingswaarden

1 portie = 350 kcal, 28,3 g eiwitten, 24,4 g vetten, 3 g koolhydraten* (= 0,25 koolhydraatruilwaarde)