Groentenstaafjes met gegrilde paprika-tomatensalsa

Gerecht type: 
Voorgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 middelgrote tomaat
  • 1 wortel
  • 4 cm komkommer
  • 1,5 rode ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Verse koriander
  • Gemalen komijn
  • Oregano
  • Chilipoeder 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 190 °C.
  • Snij de rode paprika en tomaat in kleine stukjes, de ui in partjes en de wortel, gele paprika en komkommer in kleine reepjes.
  • Gril de paprika en ui gedurende 25-30 minuten in de oven. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  • Haal uit de oven en verwijder de eventueel verbrande stukjes. Doe de helft van de paprika en ui even opzij. De andere helft mix je samen met de tomaten, tomatenpuree, komijn, oregano en chilipoeder tot een glad geheel.
  • Roer de andere helft van de paprika en ui door de verkregen saus samen met de verse koriander.

Serveer de verkregen saus met de groentenstaafjes. 

Naar een recept van DiabetesUK