Hummus met bloemkool en zoete aardappel

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (bereid)
  • 100 g bloemkool
  • 1 kleine zoete aardappel (100 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tahini (sesampasta)
  • 1/2 citroen
  • 1 klein teentje knoflook
  • Verse koriander
  • Verse peterselie
  • +/- ½ theelepel paprikapoeder
  • +/- ½ theelepel gemalen koriander
  • +/- ¼ theelepel gemalen komijn
  • Peper (en zout)
     

Extra:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Blender of mixer met hoge maatbeker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de zoete aardappel en prik er gaatjes in met een vork.
  • Was de bloemkool en verdeel in roosjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de zoete aardappel en bloemkoolroosjes over de bakplaat.
  • Rooster 15 à 20 minuten in de oven.
  • Laat de zoete aardappel en bloemkool afkoelen.
  • Lepel het vruchtvlees uit de zoete aardappel.
  • Spoel de erwten en doe ze in een blender samen met de bloemkool, aardappel, knoflook, verse kruiden, olijfolie en tahini.
  • Zet de blender aan en mix fijn tot een gladde saus.
  • Voeg naar smaak citroensap en kruiden toe.
     

Naar een idee van 'Lekker van bij ons'.

 

Tips: hummus is lekker op de boterham of als (groente)dip bij een aperitief. 
Bewaar de hummus afgesloten in de koelkast. Het is op deze manier enkele dagen houdbaar. 

 

Voedingswaarden

Bevat per 25 gram: 37 kcal en 2 g koolhydraten (= 0 koolhydraatruilwaarden)