Oosterse bloemkoolschotel met kokos en cashewnoten

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingstijd: 20 minuten
4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 gram geraspte kokos 
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 75 gram cashewnoten 
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g volkoren rijst

 

Bereidingswijze

  • Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Snij de uien en bak ze in een grote wokpan met wat olijfolie tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg toe aan het mengsel, even roeren.
  • Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml) om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mangochutney toe, plus peper naar smaak. 
  • Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus. Kook intussen ook de rijst gaar.
  • Stort de rijst op een bord. Vul aan met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven. 
  • Combineer met bijvoorbeeld een komkommersalade. 

Tip: als variatie kun je er gekookte kikkererwten (blikje of zelf gekookt) en/of sperziebonen aan toevoegen.