Pittige kipburger met mangochutney en yoghurtsaus

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen
 
  • 4 volkoren pistolets (50 g/stuk)
  • 300 gram kipfilet 
  • 4 el ongesuikerde Griekse natuuryoghurt light
  • 1 tomaat
  • ½  komkommer
  • 80 g gemengde sla
  • 1 ui
  • 300 g mango
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook (12 g)
  • 60 g verse gember
  • 1 rode peper
  • 20 blaadjes verse koriander
  • 4 cl wittewijnazijn
  • 20 g intensieve zoetstof met zoetkracht 2:1
  • 1 el gele currypasta
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding
 
  • Snij de mango in kleine blokjes.
  • Snij de tomaat en komkommer in schijfjes.
  • Rasp de gember.
  • Snij de rode peper in kleine stukjes.
  • Pers de limoen en schil met een dunschiller de zeste (schil) van de limoen.
  • Pel en snij de ui.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Versnipper de koriander.
  • Snij de volkoren pistolets open.
 
Bereiding
 
Voor de zelfgemaakte mangochutney:
  • Doe olijfolie in een kookpot en stoof de ajuin aan tot deze glazig is. Voeg hierna ook de mango, een teentje knoflook, 30 gram geraspte gember en de helft van de rode peper toe.
  • Voeg de wittewijnazijn, de zoetstof en een eetlepel gele currypasta toe en laat 15 minuten pruttelen.
 
Voor de burger: 
  • Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de kipfilets tot ze volledig doorbakken zijn.
  • Doe de rest van de gember, knoflook, rode peper, koriander, limoensap- en schil in een blender met de Griekse yoghurt en blend dit tot de grootste stukken vermalen zijn.
 
Afwerking
  • Leg de broodjes open en bedek de ene kant met mangochutney en de andere kant met het yoghurtmengsel.
  • Leg een kipfilet en enkele stukken tomaat, komkommer en sla tussen elk broodje.

Voedingswaarden

Voedingswaarde 1 portie (1 burger)
 
Energie (kcal)
408
Eiwitten (g) 24
Vetten (g) 15
Koolhydraten (g) 39
Koolhydraatporties 3