Pittige pompoensoep

Gerecht type: 
Soep

Ingrediënten

Nodig voor 8 personen

  • 600 gram pompoen
  • 4 middelgrote wortelen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ dl light room (5% vetgehalte)
  • 1,5 kippenbouillonblokjes
  • 1 koffielepel rode currypasta (varieer de hoeveelheid voor meer of minder pikantheid)
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • (zout)

Bereidingswijze

  • Snipper de ui fijn. Snijd de wortelen en pompoen in grove stukken.
  • Stoof  de ui aan.
  • Voeg de wortelen en pompoen toe en laat nog even verder stoven.
  • Voeg 2 liter water toe met 1,5 kippenbouillonblokje en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de saffraan toe en laat +/- 30 minuten koken.
  • Mix de soep fijn en breng de soep op smaak met de currypasta (en zout).
  • Verdeel de soep in diepe borden en maak met de light room een spinnenweb. Laat langzaam een dunne straal room van een lepel lopen en trekt met een satéprikker enkele lijnen in de roomtekening. 

Voor een extra effect kan je deze soep ook serveren in een uitgeholde pompoen. 

Voedingswaarden

50 kcal en 6 g koolhydraten (= 0,5 koolhydraatruilwaarde)