Pompoenpuree

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten


Nodig voor vier personen

  • 500 g pompoen (zonder schil en pitten)
  • 1 dl lichte room 5% vet
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • Peper (en zout)
     

Benodigdheden

  • Staafmixer of aardappelstamper

Bereidingswijze

  • Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar in water. Giet af.
  • Pureer de pompoen met een staafmixer of aardappelstamper en voeg de lichte room toe, zodat een smeuïge puree ontstaat.
  • Kruid naar smaak af met nootmuskaat, peper (en zout) en je pompoenpuree is klaar om te serveren.

Tip: Geen zin om de pompoen schoon te maken? In de meeste supermarkten vind je pompoenblokjes  in het koelvak of de diepvries.  

Weetje: als je aardappelpuree op dezelfde manier klaarmaakt, bevat dit per portie 98 kcal en 17 g Kh (1,5 koolhydraatruilwaarde). 

Voedingswaarden

Bevat per portie: 42 kcal en 5 g Kh (= 0,5 koolhydraatruilwaarde)