Pompoensoep met kruidenkaas en pompoenpitjes

Gerecht type: 
Soep

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 1 liter water
  • 100 g light kruidenkaas
  • 400 g pompoen (vruchtvlees)
  • 40 g pompoenpitten
  • 1 ajuin (115 g)
  • 1 teentje knoflook (6 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 blokje bouillon (groente)
  • peper (en zout)
  • staafmixer

Bereidingswijze

Bereidingstijd

50 minuten
 

Voorbereiding

  • Snij de pompoen in blokjes.
  • Pel en snij de ui.
  • Pel en pers de knoflook.

 

Bereiding

  • Doe olijfolie in een kookpot en stoof de ajuin, knoflook en pompoen aan tot de ui glazig is.
  • Voeg 1 liter water en een bouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  • Mix de soep met een staafmixer.

 

Afwerking

  • Verdeel de soep over 4 kommen.
  • Schep op elke kom soep 25 gram light kruidenkaas.
  • Verdeel de pompoenpitten over de 4 kommen.

Voedingswaarden

Per persoon: 145 kcal en 6,5 g koolhydraten (= 0,5 koolhydraatporties).