Quinoasalade met mango

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 100 g quinoa (ongekookt)
  • 1 rode paprika
  • 80 g rucola
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 300 g mango
  • 40 g pijnboompitten
  • peper (en zout)

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  • Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een (antikleef)pan zonder vetstof.
  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de quinoa met de blokjes mango, paprika, zongedroogde tomaat en rucola. Kruid af met peper (en zout).
  • Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten.

Dit slaatje is een ideaal bijgerecht voor een barbecue.

Voedingswaarden

Voor 1 portie:

Energie (kcal)

293

Eiwitten (g)

8

Vetten (g)

14

Koolhydraten (g)

Koolhydraatporties

30

2,5