Snel lunchgerecht: instant noedels

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram gemengde groenten (bv. geraspte wortel, reepjes paprika, sojascheuten, maïskorrels, reepjes Chinese kool, lente-ui …)
  • 60 gram dunne noedels (bij voorkeur volkoren) met korte kooktijd
  • 50 gram pittige tofureepjes of voorgegaarde kippenblokjes
  • 20 gram cashewnoten
  • ¼ bouillonblokje
  • ¼ tl currypasta of sambal
     

Extra nodig: afsluitbaar glazen potje, bestand tegen hitte.

 

Bereidingswijze

  • Was de groenten grondig en snij ze fijn.
  • Neem een afsluitbaar glazen potje. Vul het achtereenvolgens met het verkruimelde bouillonblokje en de currypasta, de groenten, de tofureepjes of kippenblokjes en uiteindelijk de ongekookte noedels. Plaats afgesloten in de koelkast.
  • Overgiet net voor het opdienen de ingrediënten met kokend water en laat 2-5 minuten (afhankelijk van de kooktijd van de noedels) afgedekt staan. Roer alles goed door elkaar. Serveer met de cashewnoten.
  • Je kan meerdere potjes klaarmaken en voor 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Kies voor een kant-en-klare groentenmix voor een extra snel gerecht.

Voedingswaarden

Per persoon: 475 kcal en 50 g koolhydraten of 4 koolhydraatruilwaarden.