Vis en papillotte

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 stukken zalmfilet (+- 500 g)
  • 1 grote courgette (+- 500 g)
  • 500 g jonge wortelen
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 el verse dille
  • 2 el olijfolie
  • peper (en zout)
  • 4 stukken aluminiumfolie (40 cm x 40cm)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de wortelen en courgette schoon.
  • Rasp de wortel fijn.
  • Schaaf de courgette in slingers.
  • Leg de stukken aluminiumfolie op het aanrecht.
  • Vet de folie in met de olijfolie.
  • Verdeel op ieder stuk folie eerst de geraspte wortelen en daarna de courgettelinten.
  • Leg daarop de visfilet.
  • Bestrooi met peper (en zout).
  • Snij de citroen in plakjes en leg deze op de vis.
  • Bestrooi met dille.
  • Besprenkel met olie.
  • Vouw nu de pakjes dicht, maar niet te strak.
  • De pakketjes moeten circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C gaar worden.

Tip: Dit gerecht kan eventueel ook op de barbecue bereid worden. Maak de pakketjes dan wel kleiner.

Voedingswaarden

Bevat per persoon: 370 kcal - ½ koolhydraatwaarde