Wraps van ijsbergsla met kipreepjes

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 400 g kippenborstfilet, zonder vel, in fijne reepjes
  • 250 g gegaarde rode bonen (uitgelekt gewicht)
  • 280 g maïs (uitgelekt gewicht)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 uien, fijngesneden
  • 120 g kerstomaten, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vloeibare margarine
  • 60 ml lichte zure room
  • kipkruiden naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • peper (en zout)

 

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan tot ze glazig is.
  • Voeg de rode bonen, kerstomaten, maïs en paprikapoeder naar smaak toe. Kruid met peper (en zout).
  • Verhit de vloeibare margarine in een andere pan en bak de kipreepjes tot ze goudbruin en goed doorbakken zijn. Voeg kipkruiden naar smaak toe.
  • Klop de zure room los met een vork en voeg de knoflook toe. Kruid met peper (en zout).
  • Vul de slabladeren met het groentemengsel en de kipreepjes.
  • Garneer met de zure room.
     

Voedingswaarden

Voor 1 wrap (±375 g):

  • ENERGIE (KCAL) 318
  • VETTEN (G) 10
  • KOOLHYDRATEN (G) 21
  • KOOLHYDRAATPORTIES 1,75
  • EIWITTEN (G) 33