Zalm-spinazieschotel met aardappeldakje

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:
- 600 g zalm
- 700 g aardappelen
- 800 g spinazie
- 1 ajuin (115 g)
- 1 teentje knoflook
- 250 ml light room (5%)
- 2 el olijfolie
- 20 g verse dille
- 1 blokje bouillon (vis)
- peper (en zout)
 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel en snij de ui fijn.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Schil en snij de aardappel in schijfjes.
  • Hak de dille fijn. Hou enkele takjes opzij voor de afwerking.

Bereiding

  • Gebruik een eetlepel olijfolie om de ui en spinazie aan te stoven in een pannetje. Voeg de room, dille, bouillon en knoflook toe. Laat even pruttelen.
  • Doe een eetlepel olijfolie in de ovenschaal en leg de zalm hierop. Giet de roomsaus over de zalm.
  • Leg de aardappelplakjes bovenop de roomlaag.
  • Bak in de oven voor 30 minuten.

Afwerking

  • Werk af met verse dille.

Bereidingstijd

90 minuten

Benodigdheden

Ovenschaal

 

Voedingswaarden

Energie (kcal) - 1 portie

 592

Eiwitten (g)

37

Vetten (g)

36

Koolhydraten (g)

Koolhydraatporties

28

2,25