Sportieve dagvakantie

Klimmende kinderen op muur

Sportieve dagvakantie voor kinderen met diabetes in samenwerking met Sport Vlaanderen Brasschaat van 10-14 augustus 2020.

 

Wie kan mee?

Kinderen geboren in 2008 tot en met 2015, ter plaatse worden de deelnemers verdeeld in 3 leeftijdsgroepen.

Voor wat schrijf jij in?

Kinderen die de 2de of 3de kleuterklas net gedaan hebben, schrijven in voor multimove-multipret. Ben je al wat groter en heb jij het 1ste of het 2de leerjaar gedaan, dan staan de activiteiten in de groep multimove-multisport voor jou klaar. Ten laatste voor de oudste groep die het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar achter de rug heeft, zal het een combinatie zijn van vechtsport, wetenschap en avonturenmix.

Prijs?

Voor de twee eerste leeftijdsgroepen betaalt men € 125, voor de oudste groep ligt de prijs op € 135.

Aanvangsuur en einde van de dagactiviteiten?

Iedere morgen staan wij paraat vanaf 8 uur, eerst met vooropvang. Vanaf 9 uur starten we met de verschillende activiteiten tot de middag (12 uur). Na de lunch en middagpauze gaan we vanaf 13 uur verder met de activiteiten tot 16 uur. Naopvang is mogelijk tot 17u30.  Zowel de vooropvang als naopvang zijn inbegrepen in de prijs. Zowel in het ochtendblok als in het namiddagblok hebben wij een kleine pauze.

Tussen de middag heeft iedereen 1 uur de tijd om het meegebracht lunchpakket van thuis op te eten. Heeft je kind nood aan snacks voor tussendoor, dan moet je deze ook meegeven.

De kinderen worden opgevangen door bekwame sportbegeleiders van Sport Vlaanderen.

Aandacht i.v.m. de medische begeleiding

De Diabetes Liga zorgt ervoor dat de sportbegeleiders een opleiding hebben genoten zoals de diabeteskinderconventies dit in de scholen brengen.

Er is geen continue medische begeleiding aanwezig. Op de middag komt een verpleegkundige diabetes educator uit de thuiszorg de insuline geven aan de kleinsten, en helpen en toezicht houden bij het geven van de maaltijdinsuline bij de oudsten.

Niettemin gaan we er van uit dat mits duidelijke en goede afspraken dit mogelijk moet zijn.

Afspraken

1. Je vraagt aan je arts een voorschrift voor thuisverpleging tijdens deze vakantie.

2. Contacteer de arts en/of de diabeteseducator van je kinderconventiecentra voor richtlijnen qua aanpassing insuline tijdens deze sportieve dagen.

3. Laat je telefoonnummer/gsm nummer achter bij de verantwoordelijke van de vakantie en wees bereikbaar.

4. Steek steeds een briefje in de boterhammendoos met vermelding van aantal eenheden insuline dat moet worden gegeven bij de lunch, of het aantal g koolhydraten of koolhydraat porties, dat moet worden ingevoerd in de insuline pomp.

5. Bij tussendoortjes/snacks: vermeld het uur wanneer zij moeten worden genomen, vermeld ook het aantal eenheden insuline dat hiervoor nodig is. Bij gebruik van een insulinepomp, wat men moet invoeren aan aantal koolhydraateenheden.

6. Geef bloedglucosemeter mee met voldoende bloedglucoseteststrips, zorg dat voldoende insuline in de pennen/pomp aanwezig is.  

Inschrijven

Inschrijven gebeurt via deze link. Men moet voor deze dagopvang inschrijven vóór 31 december 2019.  Sport Vlaanderen geeft de Diabetes Liga voorinschrijvingsrecht, vanaf januari worden de nog vrije plaatsen open gezet op de website van Sport Vlaanderen. Verder in het jaar krijgen jullie van Sport Vlaanderen alle verdere informatie en de uitnodiging om te betalen. Gaat je kind liever niet alleen, dan kan een zus, broer, vriend of vriendin eveneens inschrijven voor deze dagopvang, vóór het einde van dit jaar via de website van de Diabetes Liga.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht