Verslagen

Zaterdag 16 maart 2019: Ontmoetingsdag in hoeve Hangerijn

Op de ontmoetingsdag was iedereen met diabetes welkom: type 1 én type 2, jong en oud.

Er  waren 53 personen naar deze gezellige gerestaureerde boerderij afgezakt.
Midden in deze mooie natuur konden we andere mensen met diabetes en hun gezin ontmoeten en er ervaringen uitwisselen.
Elk type had een eigen gespreksgroep: familie, type 1 en type 2.
Van deze eerste groep werden de kinderen apart geanimeerd dankzij enkele mensen van Diakids en Jong & Diabeet.

Bijzondere dank voor de aanwezigheid van sprekers, diëtisten, educatoren en begeleiders


 

Wandeling op zondag 18 november 2018 t.a.v. de Wereld Diabetes Dag
te Knokke-Heist: "Uitwaaien aan zee! Wandel mee!"

Het was een zonnige dag maar de titel kon niet beter gekozen worden!
De wandelaars die deelnamen aan de 7 km moesten de ijzige noord-oosten wind op de zeedijk trotseren!

Deze keer was de wandeling niet in de streek van Brugge maar in Knokke.
We konden 446 deelnemers verwelkomen.
foto's op: https://www.brugge-diabetes.be/node/152


In de nasleep van de 14e editie, in december ’17, begon het bestuur met de voorbereiding van de Wandeldag 2018 - de 15e editie van dit jaarlijks evenement! ’t Is te zeggen, afspreken wie er uitkijkt naar een (andere) startplaats! In Brugge was Hogeschool Vives een super locatie, maar andere delen van de Brugse regio moeten we ook eens een kans durven geven. Willem stelde Knokke-Heist voor als startplaats en begon met het uitstippelen van de wandelingen. Annick kreeg een positieve reactie van het Sint Bernardusinstituut (Sibe) en de sportzaal kon geboekt worden. Tegen maart 2018 waren de krijtlijnen reeds uitgetekend.

Lieten we de mooie zomer passeren? Nee, nee, geen sprake van; verschillende bestuursleden deden de wandelingen als controle. Willem veranderde nog wat details en we konden drie wandelingen aanbieden. Eéntje van 5 km en één van 7 km, beide lopen voor een stuk op de Knokse dijk. Als de mensen naar Knokke-Heist uitgenodigd worden, dan moeten ze toch de zee gezien hebben! Ik spreek uit ondervinding.

Dan was er nog de wandeling van 9 km. Echt een aanrader! Vanaf de start wandelde je eerst door het centrum en dan algauw tussen de grote chique villa’s... en verder, plots in het open landbouwveld, zelfs dwars door een maïsveld en langs het golfterrein... dan nog een eindje tussen de villa’s, weer terug naar het centrum en naar de startplaats. Van afwisseling en contrasten gesproken, die waren er in overvloed !

Vrijdag 16 november brengen Willem en Chris allerlei benodigdheden naar de startplaats. Annick en Peter helpen ook mee om de zware tafels binnen te dragen en de bar klaar te zetten.
Zaterdag om 8u halen Chris en Willem de appels op de Brugse markt en komen naar Sibe. Om 9u zijn Daniël, Geert en ikzelf ook paraat om de wandelingen uit te pijlen. Het is heel koud met een snijdende wind. De zon komt er een beetje laat door en dat maakt heel veel goed. Tegen de middag zit de job er bijna op. Nog een deel van de 7 km-wandeling moet nog uitgepijld worden. We moeten het parcours zeker nog eens controleren. Dat is werk voor in de namiddag. Eerst hebben we afspraak bij Annick voor een spaghetti. En wees gerust, we lieten het ons smaken hoor!

We werken verder in twee groepen en in de namiddag controleert het ene stel het werk van het andere. Tegen 15u30 zit ons werk erop en we hopen dat er geen kwajongens rondlopen, die onze pijltjes . . . ? We doen nog wat voorbereidingen in de zaal en sluiten af.

Ik heb heel goed geslapen, na die pijltjesdag! Zondag start om 9 u met de aankomst van alle 22 medewerkers. De wandelaars komen ook toe; één vroege vogel wilde zelfs al om 9u starten! Om 10 u waren er al meerdere wandelaars en tegen de middag telden we een 90-tal inschrijvingen. Iedereen was klaar. De inschrijvingen, de bonnetjesverkoop, de bar, de suikerquiz, de podologe, de diabetes-verpleegkundige, de tombola . . . werkelijk alles was gereed. De namiddag verliep ‘rustig’ met nu en dan een groepje wandelaars, en dit alles onder het toeziende oog van ‘baas’ Geert.

In de namiddag deden we nog een pijltjescontrole. Zowel op zondagmorgen bij de eerste controle als bij de namiddagcontrole, stelden we geen onregelmatigheden vast. Met veel dank aan de gastvrije Knokkenaars. De wandelaars waren ook heel enthousiast over de bewegwijzering. Wijzelf hoorden daaromtrent geen klachten. We noteren dus dat ons systeem dik in orde is!

Over de hele lengte van de drie wandelingen had Willem QR-codes voorzien. Op de smartphone konden de wandelaars via die QR-codes meer info krijgen over de gebouwen, tuinen . . . langs het parcours. Tot onze verwondering bleek daar zeer veel interesse voor. Christine hield het in de gaten en kreeg hierover zeker een tiental reacties. Ook benieuwd naar de wetenswaardigheden die te vinden waren langs het parcours? Kijk dan op https://www.brugge-diabetes.be/wandeldag_2018

Om 15u tellen wij 405 wandelaars, 4 sympathisanten én 37 kinderen, dus 446 deelnemers! Een mooi aantal. En met dat prachtige weer kon er helemaal niets meer mislopen. Maar bovenal, we kregen veel diabeten aan het wandelen, mensen die anders waarschijnlijk niet uit hun zetel komen! En er werden ook onderlinge contacten gelegd. In elk geval ondervond Nicole aan het onthaal, dat veel wandelaars ‘eerst nog eens iets moesten vragen of delen’...! Het bewijs dat contact met lotgenoten van groot belang is.

En dit mag ik niet vergeten . . . veel kinderen wandelden mee. We zagen een groepje volwassenen met een kinderwagen op de 9 km en dachten hen te moeten verwittigen dat die wandeling eigenlijk heeeeel moeilijk was voor kinderwagens . . . Och geen nood, voor hen was dat absoluut geen probleem! Echte sportievelingen! In de zaal krijgen de kinderen elk een ballon, een gadget die het altijd doet! We hebben ook aan de honden en hondjes gedacht met een bar vlak voor de start van de wandelingen.

Na 15 u blijft het nog een gezellige drukte op de startplaats. Rond 16 u vertrekken we met twee stellen ‘afbrekers’ om alle pijltjes terug binnen te halen. Het wordt terug al wat frisjes en we zien het echt donker worden, maar de Knokse overheid geeft vergunning om pijlen op te hangen, als ze nadien netjes terug weggehaald worden . . . dus! tegen 17 u is die klus geklaard. De pijltjes worden in Geerts auto geladen... tot volgend jaar?

Ondertussen zijn de medewerkers in de startplaats ook druk bezig met het opruimen. De zware tafels en stoelen worden door een groep studenten terug naar buiten gebracht. Iedereen laadt zijn spullen in en de zaal wordt geveegd.

Al bij al weer een geslaagde organisatie, dit dankzij de grote groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor andere lotgenoten. Hiervoor een welgemeende DANKUWEL! Van heel veel wandelaars hoorden wij enkel positieve klanken . . . en wees gerust, één of ander ‘foutje’ komt snel naar boven! Nogmaals dank aan iedereen die zich ingezet heeft en tot de volgende keer.
Valère

 

Donderdag 11 oktober 2018: jaarlijkse vormingsavond "Diabetes@school"

41 leerkrachten en jeugdbegeleiders waren erbij tijdens onze jaarlijkse vormingsavond "Diabetes@school" in AZ Sint-Jan.
Hun interesse getuigt van een groot engagement.

Bedankt daarvoor in naam van alle kinderen met diabetes.


 

WDD 2017 op 19 november 2017: DE MAGISCHE GRENS VAN 600 ?

Het is fris, maar stralend weer reeds van als het klaar werd. De voorspellingen zijn super !
Alle medewerkers zijn klaar om de wandeldag en diabetesmarkt vlot te laten verlopen !

zie voor meer foto's: https://www.brugge-diabetes.be/node/91

Rond 10.30u komen de eerste vroege vogels reeds inschrijven. Alle medewerkers zitten op haar/zijn werkpost en de hele diabetes-markt is paraat. Het is de tweede keer dat we een heuse diabetes-infomarkt organiseren. Dit jaar, met veel aandacht aan verscheidenheid.

De medische afdeling, met diabetes verpleegkundigen van AZ St-Jan en AZ St.-Lucas, een podoloog, het Wit-Gele Kruis, verzekeringen speciaal voor diabetici, diabeter aan Zee met Smoovie demonstratie en gezond leven met Herbalife. Het ziet er werkelijk een hele sliert uit, allemaal specifiek voor diabeten.

Terzelfdertijd maken we voor Diabetes Liga algemeen en ook voor onze afdeling promotie op een groot tv-scherm.

De hele voormiddag draait de inschrijvingstafel en de bar op ’t gemak, maar gestadig.

Tegen de middag tellen we reeds een 200tal wandelaars.

We hebben een formidabel wandelweer met stralende zon met een heel licht briesje. Tillegem Bos is één kleurenpracht!

Na de middag gaat het nog door, maar rond 14u loopt het helemaal los, meer en meer wandelaars schrijven zich in en de aandacht voor de bar en de diabetesmarkt zijn bijna nihil. Iedereen is gaan wandelen !

We doen nog een pijltjescontrole en stellen geen ongewenste feiten vast.

In Vives komen de wandelaars terug, de diabetes-markt en de bar draaien op volle toeren, in één twee drie zien we bij de drankbonnetjesverkoop, dat de uitdeling van appels boven de 400 gaat.

En de tombola loopt ook als een trein.

De mensen zoeken blijkbaar ook lotgenotencontact

We telden 551 volwassen wandelaars en 49 kinderen. We halen juist de 600 deelnemers ! Daarbij komen zeker nog een honderdtal geïnteresseerden die enkel langs kwamen voor de diabetesmarkt.

We verwelkomden op die wandeldag zeker 700 mensen.

Op naar 2018 !

 

VERSLAG FIETSNAMIDDAG 2 JULI 2017

Ook dit jaar kon een groep enthousiaste fietsers met én zonder diabetes zich verwachten aan een gezellige fietstocht in een mooi gebied.

Deze keer werd op zondag 2 juli de omgeving tussen Damme en Sluis verkend. Het is zowat een gewoonte geworden dat we elke fietstocht regen over ons krijgen, ook nu werd die traditie voortgezet: we vatten de tocht aan met wat miezerregen.

Gelukkig waren de weergoden ons uiteindelijk toch wat gunstig gestemd, want halverwege mochten we genieten van een stralend zonnetje. In dit aangename weer fietsten we langs de Damse Vaart om zo Sluis binnen te rijden.

Hier konden we kort toeschouwer zijn van een triatlon waar de deelnemers ondertussen in de vaart zwommen. 

We reden verder en kwamen aan op onze eerste stopplaats, een tearoom aan de rand van Sluis. Daar genoten we - nog steeds! - van het prachtige weer, een drankje en sommigen zelfs een zoete zonde.

Daarna zetten we de tocht verder om zo in Belgisch Middelburg te belanden. Bij deze stop hielden we het gezond en aten we appels. Hier werd er ook tijd gemaakt voor een korte fotoshoot.

Langs de landelijke streek haalden we op het einde van de namiddag de eindmeet Damme.

Een deugddoende fietstocht in een prachtige omgeving samen met medediabeten: een mooie ervaring!

 

Afscheid van Volley Team Diabetes Liga

Op vrijdag 23 juni 2017 werd een punt gezet achter 20 jaar volleybalgeschiedenis van de Brugse Diabetes Liga. Met veel spijt in het hard zijn we genoodzaakt om ermee op te houden, enerzijds door het dalend aantal deelnemers en anderzijds door de steeds stijgende kosten.
Vrijdag werd een laatste keer gespeeld en voor deze gelegenheid werd een wedstrijd gespeeld tussen het Diabetes Liga Team en een team van vrienden en sympathisanten van de Diabetes Liga.  Uiteindelijk werd nipt verloren met 2-1, maar met dit mooie resultaat werd toch in schoonheid afscheid genomen van een mooie traditie.  Daarna werd nog een drankje en een hapje aangeboden aan alle deelnemers.  Bedankt aan iedereen die ooit meespeelde met de Diabetes Liga. 

Klik ook even op deze LINK, voor meer foto’s van de laatste volleybalmatch op 23 juni 2017!
 

weekend 17 & 18 juni 2017: Elfstedenronde te Brugge

Team Climbing For Life nam het weekend 17 - 18 juni 2017 deel aan de eerste, en meteen succesvolle, editie van de Elfstedenronde te Brugge. Samen met Diabetes Liga afd. Brugge vertegenwoordigden zij in grote getale de Diabetes Liga en fietsten in de strijd tegen diabetes. Dit in aanloop naar Climbing For Life van 7 t.e.m. 9 september 2017.

Ook jij kan met hen meedoen. Is fietsen niet jouw ding? Dit jaar kan je ook deelnemen als loper of fietser: http://www.sport.be/climbingforlife/2017/vogezen/nl/

Je kan trouwens een extra steentje bijdragen door hun uitdaging te sponsoren of zelf een Climbing For Life actie op te zetten. 
Meer info op steun.diabetes.be.

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

De eerste diabetesweek, een stormachtige editie om nooit te vergeten…
De eerste diabetesweek van de Diabetes Liga ging in Brugge van start op zaterdag 12 november. Voor deze gelegenheid werd de Diabetesmobiel door de echtgenoot van onze materiaalverantwoordelijke naar Brugge gehaald.   Fier nam de mobiel plaats op de zaterdagmarkt.   Het werd een succes met heel wat geïnteresseerde marktbezoekers die een praatje kwamen maken over hun diabetes of dat van één van hun kennissenkring.   Er bleek al snel dat het cijfer van 1 op 12 mensen met diabetes echt wel zeer realistisch is.  Dat konden ook de studentes verpleegkunde van VIVES Hogeschool zelf vaststellen tijdens hun soms geanimeerde gesprekken.

Een fantastische ervaring, waarbij we onze Diabetes Liga voluit konden in de schijnwerpers plaatsen!  Dat smaakte naar meer, dus waren we er weer bij op zondag 13 november op de zondagsmarkt te Sint-Michiels.   Misschien was de plaats van de Diabetesmobiel hier wat minder prominent. Niettemin kregen we ook daar heel wat geïnteresseerde bezoekers op zoek naar  informatie over diabetes en de Diabetes Liga.

Tussendoor reed de Diabetesmobiel op zaterdagavond ook naar Oostende waar hij in de kijker liep voor en na de baskettopper BC Oostende – Antwerp Giants.   Een delegatie van onze Brugse afdeling was erbij en heel Oostende heeft het geweten.  Op de tonen van het diabeteslied “Net als jij” van Celien Deloof zorgden onze afgevaardigden voor een fantastische sfeer.  Zowat alle aanwezige 4000 toeschouwers dansten met ons mee.  Een onvergetelijk moment voor wie erbij was.  Daarenboven werd de opworp gegeven door een  jeugdig lid van onze afdeling.  Een hele eer.  Met dank aan onze collega’s van afdeling Oostende.

Het eerste weekend van de diabetesweek was dus een voltreffer.

Op Wereld Diabetes Dag, 14 november, staken we opnieuw de handen uit de mouwen.  Enkele van onze vrijwilligers namen post in de hall van AZ Sint-Jan om samen met de mensen van de afdeling Endocrinologie diabetes in de kijker te zetten.  Chapeau voor de medewerkers van AZ Sint-Jan.  Hun stand was zeer mooi en aantrekkelijk.  Heel wat voorbijgangers hielden even halt om iets bij te leren over diabetes.

Ook hoedje af voor de mensen van AZ Sint-Lucas die op vrijdag 18 november in de hall van hun ziekenhuis aandacht vroegen voor diabetes, hun afdeling en de Diabetes Liga.  Ook hier mogen we van een succes spreken.  Bedankt aan alle medewerkers.

Na zo’n geslaagde week moest de klap op de vuurpijl komen.   Maar daar hebben de weergoden in laatste instantie anders over beslist…     Vrijdag, tijdens de eerste voorbereidingen van de wandeldag van zondag 20 november, voelden we de bui al hangen.  We kregen de wind van voren, en dat was nog zacht  uitgedrukt.

De organisatie liep wat ons betreft perfect.  Op zaterdagavond was de diabetesmarkt volledig klaar in VIVES Hogeschool.   Alle standen waren in gereedheid gebracht.  Alles was in de puntjes geregeld.  Maar toen moest de storm nog losbarsten…

En losbarsten deed de storm zondagmorgen in alle hevigheid.   Geen enkele medewerker had zich nochtans laten afschrikken.  Ze waren allemaal present tijdens de briefing van 9u30.  En precies op dat moment kregen we een telefoonoproep van het provinciebestuur van West-Vlaanderen.   Ze waren onverbiddelijk: niemand mocht het provinciedomein Tillegembos betreden.  Onder geen beding.  De storm was zo hevig dat hij de quotering “code oranje” kreeg.  

Nog nooit hadden we hiervan gehoord, maar nu zullen we die dekselse code nooit vergeten.  Die oranjekleurige code besliste dat al ons werk, het hangen van tientallen pijlen doorheen het ganse bos en omgeving, voor niets was geweest.    “Sorry”, kregen we te horen, “ dit gebeurt hooguit éénmaal per jaar, jullie hebben geen geluk”.

Maar de Brugse afdeling van de Diabetes Liga laat zich niet zo snel ontmoedigen

De moedigen die toch naar de hogeschool waren gekomen konden nog altijd de korte wandeling van 5km door Sint-Michiels doen, wat uiteindelijk 160 mensen hebben gedaan.  Een dikke proficiat aan al deze stappers.

Daarenboven hadden we ook nog onze diabetesmarkt.  En deze heeft uiteindelijk nog zo’n 200-tal bijkomende bezoekers opgeleverd.  Allemaal mensen die informatie kwamen zoeken over de Diabetes Liga, diabetes en alles wat er nog mee te maken heeft. De studentes verpleegkunde en dieetleer waren prominent aanwezig aanwezig in de zaal en hebben heel wat mensen op een ludieke manier iets bijgebracht over diabetes.    Ze zorgden mee voor een zeer leuke en gezellige sfeer zodat iedereen, bezoekers én organisatoren uiteindelijk toch nog met een goed gevoel naar huis gingen.…     En inderdaad, toen was de wind alweer gaan liggen…                                                                                                                                   

Als er met zo’n hondenweer al 350 aanwezigen waren, wat zou dat dan niet geweest zijn bij mooi weer?  

Misschien gaan we volgend jaar wel op zoek naar het antwoord op deze vraag.  

Wordt vervolgd.

Geert Van Vlaenderen 

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

Terugblik: Gezinsfietstocht zondag 3 juli 2016

We deden de fietstocht driemaal ter voorbereiding. Eigenlijk niet nodig? Wel, ja en neen, we rijden hoofdzakelijk via de knooppunten en omdat de fietstocht 2015 letterlijk in
’t water gevallen is, zullen  we die opnieuw doen. Ja, in 2015 hadden we  een zwaar onweer, we konden schuilen in ‘Het Koetshuis’ bij het Kasteel d’Aertrycke, erna zijn we via een kortere weg terug naar het startpunt  gereden. 

Maar begin 2016 zijn de knooppunten grondig veranderd, dus zijn we verplicht een goede voorbereiding te doen omdat we ook nieuwe stopplaatsen moeten hebben.  We vertrekken vanaf de parking aan de kerk te Zedelgem en hebben steeds droog weer bij de voorbereidingen. Zou het dan toch eens lukken dat we op de dag zelf droog weer hebben?

Zondag 3 juli 2016 start met zonnig droog weer. Tegen 13 uur zijn we in totaal  met 35 dus een mooie groep.  Ook de vorige jaren was  de deelnemersgroep ongeveer even groot. Het zijn ook hoofdzakelijk dezelfde mensen die meerijden.

We starten stipt, zoals steeds, Monique als ‘kopvrouw’, en dit bij zonnig weer. We passeren voorbij de woning van de voorzitter, die ons op een ijsje trakteert. Op de eerste stopplaats, aan het domein De Kikkerpoel langs de Groene 69, staat de lange tafel reeds gereed, maar het begint te druppelen! Volgens de uitbater kunnen we niet binnen, maar nood breekt wet want het regent wel degelijk door, we nemen zelf de plaatsen binnen. Als we vertrekken is alles reeds opgedroogd.

Op de derde stopplaats staat Willem reeds paraat met de bezemwagen. Hij kon op vele plaatsen de groep niet echt volgen, maar was steeds bereikbaar. We krijgen een appel en een drankje en kunnen weer verder. Dank u wel Willem.

Tegen 17 u zijn we terug aan de vertrekplaats, zonder ongevallen en met tevreden fietsers.

Valère en Monique 

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

Voordracht “Wat brengt diabetes met zich mee op financieel en sociaal vlak?”

Op zaterdag 23 april was een medewerker van de Diabetes-Infolijn op uitnodiging van onze afdeling te gast in de lokalen van het Wit-Gele Kruis te Brugge.  Christine Vander Sype is diabetes-educator, gespecialiseerd in sociale aspecten rond diabetes.

Een 40-tal deelnemers hebben van Christine heel wat opgestoken over o.a. de verschillende diabetes-zorgsystemen, het aangepaste rijbewijs voor mensen met diabetes en welke invloed  diabetes kan hebben op allerlei verzekeringen.

Omdat het onmogelijk was om al deze onderwerpen in detail te bespreken kregen de aanwezigen ruim de gelegenheid om meer specifieke vragen te stellen.  Heel wat toehoorders maakten hier gretig van gebruik.

Wie toch nog met vragen achterbleef, of wie er niet bij kon zijn op 23 april, kan ook steeds terecht bij de gratis infolijn 080 96 333 om alsnog Christine of één van haar collega’s zijn of haar vragen voor te leggen.

*****************************************************************************************************************************************************************************************************
Lentewandeling zaterdag 19 maart 2016 - startplaats Oud Stuivenberge - Oostkamp
Zaterdagmiddag bewolkt, (maar het bleef droog), 
Onze leden kwamen vol enthousiasme naar de startplaats met hun gezin, ook viervoeters waren graag geziene gasten.
Na  een welkomstwoord van onze voorzitter en een korte briefing, werd er gekozen voor 5 km OF 8 km.
Een stukje natuur mocht zeker niet ontbreken op onze weg. Iedereen heeft de gekozen afstand vlot uitgewandeld, zelfs de kleinkinderen van onze materiaalmeester waren echte helden.
Na de wandeling werd nog wat nagepraat in een ontspannen sfeer en samenhorigheid, onze voorzitter maakt er een echt punt van dat iedereen zich goed voelt bij de groep, en dat het tot een kennismaking komt met de verschillende leden, een drankje mocht niet ontbreken als afsluiter van een geslaagde sportieve wandelnamiddag.
*****************************************************************************************************************************************************************************************************
Zondag 15 november 2015

Dit jaar werd er gestapt onder het motto : DWARS DOOR LOPPEM.
Een hevige wind blies over Loppem en omgeving, maar het bleef droog, we hoopten op een mooie opkomst.
Druppelgewijs  kwamen de eerste wandelaars toe, we hielden ons hart vast, en hoopten dat de wandelaars vlug zouden opdagen.
Jahoor, rond 14u00 werd het gezellig druk aan de inschrijvingstafel, onze vertwijfeling sloeg om in grote tevredenheid, de teller steeg in korte tijd naar 507 deelnemers.
Toen de eerste wandelaars terugkeerden naar de startplaats, Parochiaal Centrum Loppem, waren we verrukt over de fijne reacties die we mochten ontvangen;
Er waren diverse afstanden tussen 4 en 12 km. 
Na een paar uur waren de meeste wandelaars terug en het Parochiaal Centrum zat nokvol.
De catering bediende iedereen op zijn/haar wens. De tombola werd een waar succes.
De aanwezigheid van een podologe was een echte meerwaarde na het stappen.
Dit jaar mochten we eveneens fier zijn op jonge mensen die als klasteamwork : "een mini onderneming" hadden gecreërd.
Twee stralende jonge meisjes verkochten de nieuwe "Diabetes Sleutelhanger" POL DE UIL.
Onze nieuwe mascotte "POL" werd aan het einde van de dag tweemaal verloot !

Diabetes Liga dankt al haar deelnemers aan de wandeldag, want dank zij jullie aanwezigheid blikken we terug op een heel geslaagde wandeldag.
*****************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Andere contactpersonen van deze afdeling: 

Andere afdelingen in de provincie

Deel dit bericht
Deel dit bericht