Waar kun je terecht voor zelfzorgmateriaal?

bloedglucosemeter

Word je met injecties behandeld dan heb je recht op gratis diabetesmateriaal. Je kunt dit via verschillende kanalen bekomen. Waar je je materiaal haalt en hoeveel je krijgt hangt af van het zorgsysteem waarin je bent opgenomen. 

Word je opgevolgd in het ziekenhuis (conventie) dan krijg je via die weg gratis een bloedglucosemeter en controlemateriaal. Ook bij problemen met de meter kun je uiteraard daar terecht. De teststrips en lancetten krijg je je telkens mee tijdens de raadpleging. Het aantal glucosestrips dat je krijgt is afhankelijk van je behandelingsschema en het aantal dagelijkse glycemiemetingen dat je gevraagd wordt om uit te voeren.

Wie in een zorgtraject diabetes type 2 is opgenomen, kan ook rekenen op gratis zelfzorgmateriaal, maar de aanschaf gebeurt dan via de apotheker of thuiszorgwinkel. Om de drie jaar kan je een bloedglucosemeter bekomen en per 6 maanden krijg je 150 bloedglucosestrips en 100 lancetten.

Indien je geen insuline spuit maar met je arts hebt afgesproken om toch je bloedglucose te meten, dan kun je ook bij de Diabetes Liga terecht. Dit aanbod, enkel geldig voor leden, kun je via deze website of plaatselijke afdelingen bestellen.

Ook bij de meeste mutualiteiten kun je terecht voor een gratis toestelletje en strips met korting. Je vraagt dit best even na bij je eigen mutualiteit.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht