Wat kan de diëtist doen?

Bij de diëtist kan je terecht voor voedingsadvies op maat. Voor alle personen met diabetes is een zekere tegemoetkoming voorzien.

Wanneer het gaat over het aanpassen van je voedings- en leefgewoonten, dan is de diëtist de specialist bij uitstek om je hierin te coachen. Dat kan via een individueel aangepast dagschema, dat rekening houdt met je persoonlijke situatie. Daarnaast kan de diëtist antwoorden op allerhande vragen rond product- en etiketinformatie, het uitwerken van recepten …

Zie de diëtist niet als de boeman die je een streng beperkt voedingspatroon oplegt, wel als een specialist die je op een aangename manier gezonde voedings- en leefgewoonten aanleert.

Voor iedere persoon met diabetes wordt een jaarlijkse tegemoetkoming voorzien voor minstens 2 consultaties van een half uur. Om hier recht op te hebben dien je over een voortraject te beschikken of opgenomen te zijn in het zorgtraject diabetes. Ben je in behandeling in de diabetesconventie, dan kan je gratis de diëtist van het diabetescentrum raadplegen. Vaak zijn er ook extra tegemoetkomingen vanuit de aanvullende ziekteverzekering van het ziekenfonds. Informeer ernaar bij je behandelend arts en ziekenfonds.

Op zoek naar een diëtist in je buurt?

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht