Dia-Gusta: zelfgemaakt naanbrood

Foto naan met kruiden
Dia-Gusta Logo

 

Op zoek naar een heerlijk recept voor zelfgemaakt naanbrood? Ontdek hoe je dit smakelijke brood kunt maken met eenvoudige ingrediënten en een paar simpele stappen! 

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

ingrediënten platbrood

De bereiding

  • Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Het deeg is goed als het elastisch is.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad.
  • Maak kruidenolie volgens eigen smaak.
    Voorbeeld: olijfolie + paprikapoeder + cayennepeper + look.
  • Laat een grillpan heet worden.
  • Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de (kruiden)olie.
  • Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kantgoudbruin en draai het dan om.
  • Klaar en smullen maar!

Tip van de week

Heb je geen zelfrijzend bakmeel? Mix 400 gram bloem met 11 gram bakpoeder.

Wees spaarzaam met de olijfolie en vervang de volle Griekse yoghurt door Griekse yoghurt met 0% vet om het naanbrood wat minder calorierijk te maken.

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga.

voedingswaarde platbrood

Met dank aan

atag def