Hoe weet je of je tot de huidige risicogroep behoort voor een COVID-19 vaccin?

Vanaf 19 april start in Vlaanderen de vaccinatie tegen COVID-19 voor personen met onderliggende aandoeningen. Wil je nagaan of je geregistreerd bent als persoon met een verhoogd risico en je tijdig een uitnodiging zal ontvangen? Check dat vanaf 8 april via www.myhealthviewer.be of vraag hulp aan je apotheker of ziekenfonds. Hier vind je een stappenplan voor het gebruik van My Health Viewer. Sta je op de lijst, dan hoef je niets te doen. Je uitnodiging komt eraan.

Alle personen met diabetes tussen 45-64 jaar die medicatie gebruiken om het suikergehalte in het bloed te verlagen of een specifieke diabetesbehandeling krijgen, behoren tot de huidige risicogroep. 65-plussers worden momenteel uitgenodigd en -45 jarigen komen later aan bod. Sta je niet op de lijst en behoor je toch tot de risicocategorieën? Contacteer dan (bij voorkeur vanaf 12 april) je huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis om te bekijken of je toch tot de risicogroep behoort. In elk ziekenhuis zijn twee artsen aangeduid om patiënten toe te voegen op de lijst.

Let wel, heb je diabetes maar ben je jonger dan 45 jaar? Dan staan jouw gegevens momenteel nog niet op myhealthviewer. In een volgende fase zal je kunnen nagaan of je in de lijst werd opgenomen. Alle personen met diabetes worden in de lijst opgenomen, ongeacht het type diabetes of behandeling (tabletten en/of inspuitingen).

 

myhealthviewer