Update: COVID-19-vaccins voor personen met diabetes tussen 18 en 45 jaar

Op heden kunnen huisartsen personen met diabetes tussen de 18 en 45 jaar toevoegen aan de lijst voor prioritaire personen voor een COVID-19 vaccin. Alle personen die medicatie gebruiken om het suikergehalte in het bloed te verlagen of een specifieke diabetesbehandeling (tabletten en/of inspuitingen) krijgen, komen hiervoor in aanmerking.

Wil je nagaan of je weldegelijk goed geregistreerd bent en een uitnodiging zal ontvangen? Check dan via www.myhealthviewer.be of vraag hulp aan je apotheker. Hier vind je een stappenplan voor het gebruik van My Health Viewer. De exacte timing van uitnodiging is afhankelijk van je vaccinatiecentrum. Sta je op de lijst, dan hoef je niets te doen. Je uitnodiging komt eraan. Sta je niet op de lijst en denk je toch tot deze groep te behoren? Contacteer dan je huisarts.

Je kan niet kiezen met welk vaccin je ingeënt wordt. Er werd beslist dat het vaccin van AstraZeneca (Vaxzevria®) en Janssen in België enkel nog zal gebruikt worden vanaf de leeftijd van 41 jaar. COVID-19-vaccins worden zeer sterk aangeraden voor iedereen en zeker ook voor personen met diabetes.