Ledenkortingen bij onze partners

Elk jaar opnieuw geniet je van een pak ledenkortingen bij partners van de Diabetes Liga. 

DPG Media

 

Kies of schenk nu je favoriete krant of magazine! Als lid van de Diabetes Liga krijg je 20% korting op een jaarabonnement en zelfs 30% korting op 2 jaar, en dat op al deze titels:

 

 • Het Laatste Nieuws
 • De Morgen
 • Humo
 • Dag Allemaal
 • Story
 • TV Familie
 • TeVe-Blad
 • Primo
 • Goed Gevoel
   

Surf naar www.dpgmedia.be/diabetes, vermeld 'Diabetes' bij 'Bedrijf/organisatie', klik op 'Volgende' en ontdek het aanbod.

 

 

Axia 4Life bureaustoel

 

Als expert in ergonomisch zitten, zet BMA (een merk van Flokk) zich al decennialang in voor het verbeteren van de zithouding. BMA ontwikkelt duurzame, ergonomische bureaustoelen, bezoekersstoelen en 24-uurs stoelen, voor het ondersteunen van elk lichaam. BMA en Diabetes Liga gingen een samenwerking aan, en daar kan jij, als lid van de Diabetes Liga een voordeel uit halen! Als lid van Diabetes Liga kan je namelijk een Axia®4Life bureaustoel aankopen met een exclusieve korting!

Voorwaarden

• Geldig op de aankoop van een Axia 2.2 met B-mechaniek, in zwart gecoate uitvoering. Stof: Xtreme zwart.

• Enkel geldig voor particulieren.

• Het aantal stoelen dat kan aangekocht worden aan ledenprijs is in functie van het aantal gezinsleden (1 stoel per gezinslid).

• Deze stoel kan online besteld worden via www.bma-shop.be/webshop/axia-4life. Om korting te verkrijgen, dien je bij de bestelling je lidnummer te vermelden.

Als lid van de Diabetes Liga kan je voor een ander product (uit de Axia 2.0 collectie of een bezoekersstoel) een korting van 15% genieten. Gebruik hiervoor de kortingscode DL15. Meer informatie kan je terugvinden via www.bma-shop.be/diabetes-liga.
 


Ekomenu

 

Wil je gezond en gevarieerd koken, maar heb je weinig inspiratie of geen tijd voor boodschappen? De maaltijdboxen van Ekomenu maken het je makkelijk met seizoensgebonden, biologische en lokale ingrediënten. De Belgische groentekok Frank Fol bedenkt wekelijks nieuwe recepten. Je hebt de keuze uit verschillende menu’s inclusief vegetarisch, vegan en een diabetesmenu. Bestellen is erg eenvoudig. Jij kiest in enkele muisklikken je menu, Ekomenu levert de verse ingrediënten gratis bij je thuis in handige fresh bags. Kies voor een flexibel lidmaatschap (wekelijks opzegbaar) en ontvang 25% korting op de eerste en (indien u verder gaat) óók op de vierde levering, tot wederopzegging. Gebruik daarvoor de code ‘DiabetesLiga2019’. Smakelijk!


Handboek voeding: van basisconcepten tot metabolisme

 

Het ‘Handboek voeding’ is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor de voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - de zogenaamde bioactieve voedingstoffen - en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform. Normale prijs € 48,50, prijs voor leden Diabetes Liga € 43,65 (-10%). Thuisbezorging: + € 2,45 (bij ophaling in een acco-winkelpunt géén extra kosten). Bestellen/reserveren via medical@acco.be of 016/62.80.78 (voor contactgegevens surf naar https://www.acco.be/nl-be/boekhandel/onzeboekhandels)Bekijk hier een proefhoofdstuk.


Handboek diabetes mellitus

 

Het 'Handboek diabetes mellitus' is een veelgebruikt naslagwerk in ons taalgebied. Hoewel het boek in eerste instantie op de Nederlandse markt gericht is, is het ook een aanrader voor alle professionals die betrokken zijn bij diabeteszorg in Vlaanderen. Leden van de Diabetes Liga betalen voor de nieuwe 4de editie slechts € 58 i.p.v. € 65. Stuur een e-mail naar medical@acco.be met vermelding van je lidnummer en de titel van het boek. Wens je de bestelling thuis te ontvangen, dan geef je dit aan en betaal je achteraf via factuur. Hier komt dan een verzendkost bij van € 2,45. Je kunt ook langsgaan bij één van de Acco-filialen in Leuven, Gent of Antwerpen (voor contactgegevens surf naar https://www.acco.be/nl-be/boekhandel/onzeboekhandels).

 

 

De Diabetes Survivalgids

 

De 'Diabetes Survivalgids' werd speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar geschreven. Ze kunnen dit boek alleen lezen, of samen met hun ouders en juf of meester. Op een speelse manier ontdekken ze wat diabetes juist is en hoe ze er op een positieve manier mee om kunnen gaan. De survivalgids staat boordevol frisse tekeningen, grapjes, handige tips en weetjes op maat van kinderen. Als lid van de Diabetes Liga krijg je voor dit boek bij uitgeverij Abimo 10% korting op de aankoopprijs van € 11,95. Voorwaarde is dat je de gids rechtstreeks bij Abimo bestelt. Om duidelijk te maken dat je lid bent, kun je bij bestelling via de website www.abimo.net in het vak ‘opmerkingen’ het volgende vermelden: ‘Actie SG Diabetes: lid van de Diabetes Liga + je lidnummer'.

 

Het groot diabetesboek

 

Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen wat er allemaal bij diabetes komt kijken en hoeveel impact het op je leven heeft. Kinderen, broers, zussen én ouders hebben bijdragen voor het boek gemaakt. Als lezer mag je meekijken wat er in hun hart leeft en hoe zij diabetes ervaren. Het boek bevat ook interviews met bekende Nederlanders en met professionals die werkzaam zijn in het diabeteswerkveld.
Op vertoon of vermelding van je lidnummer en naam, krijg je in de boekhandels van Acco Leuven, Gent en Antwerpen het boek aan € 35 (i.p.v. € 42). Bestellen kan ook via medical@acco.be met vermelding van lidnummer en adressen voor eventuele verzending (een factuur zit dan bij het boek, met aanrekening van € 2,45 port- en administratiekost).
 

Lekker zonder suiker + korting op alle boeken van Uitgeverij Lannoo
 

Ter Groene Poorte en de Diabetes Liga sloegen de handen in elkaar om een lekker en gezond gastronomisch kookboek uit te geven. De recepten werden ontwikkeld door docenten van de gastronomische school ter Groene Poorte. Je vindt er recepten voor elke dag, maar ook voor feestelijke gelegenheden. De Diabetes Liga volgde alles nauwgezet op. Deze unieke samenwerking resulteerde in een pleidooi voor lekkere en gezonde voeding. Of zoals chef Frank Fol in het voorwoord schreef: ‘Als gezond samengaat met genieten hebben we geen excuses meer om het niet te doen.'
Leden van de Diabetes Liga krijgen een korting van 15% op dit en andere boeken van Lannoo via de Lannoo-webshop. Surf daarvoor naar onze eigen Lannoo-pagina www.lannoo.be/diabetesliga. Je hoeft enkel de kortingscode ‘diabetesliga’ in te geven in het winkelmandje om van deze korting te genieten. 
Prijs niet-leden: € 19,99
Prijs leden: € 16,99

Nieuw: trek erop uit met de fiets!
De mooiste routes ontdekken en onderweg genieten op een gezellig terras of een interessante bezienswaardigheid bezoeken? Dan zijn de Knooppunter fietsboxen jouw gids. Fietsen langs dorpen, kastelen of langs het water? Keuze te over. Bestel nu voordelig met 15% korting. Gebruik daarvoor de code 'diabetesliga'.

 

Doe mij maar diabetes


Loes Heijmans-Beek is 33 en leeft al elf jaar met diabetes type 1. Dat laatste heeft haar er echter niet van weerhouden om haar dromen waar te maken. Ze startte twee eigen bedrijven op, trouwde met de liefde van haar leven en maakt mooie reizen. Diabetes is er altijd, er zijn regelmatig momenten dat ze haar insulinepomp het liefst door de kamer gooit, maar haar positieve instelling wint het steeds van de frustratie.
Loes geeft de lezer een kijkje in haar leven, vol frustraties, angsten, uitdagingen, dromen en echte liefde.
Leden van de Diabetes Liga kunnen het boek rechtstreeks bestellen via www.bullseyeshop.nl aan 15% korting met de kortingscode ‘DiabetesLiga’ (verzendkost € 3,00).

 

MYPOM medische identificatiejuwelen

 

MYPOM biedt een breed gamma identificatiearmbanden, die je kunt personaliseren met eigen informatie (naam, voornaam, noodnummer ...) en/of medische voorgeschiedenis (diabetes, bloedgroep, allergieën, Alzheimer …). De MYPOM armbanden zijn er voor iedereen: kinderen, sporters, senioren , maar ook modebewuste vrouwen en mannen op zoek naar gemoedsrust in stijl.
De ICE SOS medische identificatiearmband van MYPOM geeft je omgeving, de artsen, verplegers of eerste hulpdiensten belangrijke informatie, vergemakkelijkt de hulpverlening in geval van nood en garandeert dat er geen tijdsverlies is. Een snelle diagnose van je gezondheidstoestand zal leiden tot een efficiëntere en vooral snellere behandeling.
MYPOM identificatiejuwelen kan je bestellen via http://nl.mypom.be/. Leden van de Diabetes Liga krijgen 15 % korting bij een bestelling vanaf 30 euro. Gebruik hiervoor de kortingscode MYDIALIGA75.

 

Pomptasjes.nl

 

Het dragen van een pompje kan soms al vervelend genoeg zijn, dus waarom het niet wat leuker maken met een vrolijk, persoonlijk tasje?
Astrid Janssen ontwerpt en maakt zelf allerlei opberg- en draagmogelijkheden voor insulinepompen en -pennen. Ook voor tasjes en beschermbanden voor sensoren en Podpompen kan je bij haar terecht. Al deze producten zijn te koop via de site www.pomptasjes.nl. Mocht je op zoek zijn naar iets wat niet op de site staat kan je altijd contact met haar opnemen via info@pomptasjes.nl. Er kan dan bekeken worden of er een oplossing voor te vinden valt.
Leden van de Diabetes Liga ontvangen bij hun aankoop een korting van 5%. Hiervoor dien je tijdens het bestellingsproces het volgende door te geven via het veld 'opmerkingen': 'Lid Diabetes Liga + lidnummer'.
 

Prikkedief


Marijke Koning heeft zelf diabetes en stampte de website prikkedief.nl uit de grond. Ze maakt fleurige en bijzondere diabetesartikelen. Met een vrolijk Prikkedief-tasje kan je je pennen of pomp gemakkelijk bij je dragen, de standaard diabetesbenodigdheden worden omgetoverd tot vrolijke en eigentijdse accessoires.
Leden van de Diabetes Liga krijgen een korting van 10% bij aankopen via www.prikkedief.nl.
Vul de code “DBLIGA14” in bij het bestelproces en vermeld in het veld “opmerkingen” je lidnummer van de Diabetes Liga.

 

Vazzy
 

Vazzy is een winkel die comfortschoenen en semi-orthopedische schoenen verkoopt. Je vindt het volledige gamma op www.vazzy.be. Sedert december kan je ook online aankopen doen via de webwinkel:
www.hetwinkelweb.be/handelaar/detail/vazzy/p/producten.
Vazzy biedt aan alle leden van de Diabetes Liga 10% korting bij aankoop van comfortschoenen en/of semi-orthopedische schoenen. Op vertoon van je lidkaart in de winkel.

 

InsulCheck

 

InsulCheck is een timer die je op de achterkant van een insulinepen kan klikken. Er zijn specifieke InsulChecks voor de volgende pennen: FlexPen®, Novopen® 3 en 4, KwikPen™, HumaPen® LUXURA, SoloSTAR®, ClikSTAR® en HumaPen® SAVVIO™. Sinds kort is er ook een InsulCheck voor de Novopen® 5 en de Novopen® Echo. De timer werkt met een batterij die, als deze leeg is, kan vervangen worden. Afhankelijk van het soort insulinepen dat je gebruikt dien je minimaal 1 à 5 insuline-eenheden te injecteren vooraleer de timer begint te lopen. De InsulCheck is online te bestellen via www.insulcheck.com. Leden van de Diabetes Liga hebben nu een korting van 20% op de aankoopprijs. Om de korting te verkrijgen, dien je tijdens het bestelproces ‘DIABETESLIGA’ in te vullen bij het veld ‘Discount code’.

 

 

Sugar15-tasjes

 

 

Ben je op zoek naar een mooie leren diabetestas?

Sugar15 heeft fashionable leren tasjes voor al je diabetesbenodigdheden in verschillende maten en uitvoeringen. Sugar15 combineert gebruiksgemak met fashion en maakt tasjes die gezien mogen worden.

Bestel je tas bij www.sugar15.nl en ontvang 10% korting. Vermeld hiervoor ‘DIABETESLIGA’ in het veld ‘kortingscode’ tijdens het bestelproces.

 

Korting JumpSport Fitnesstrampoline

Kadee lanceerde een nieuwe fitnesstrampoline voor volwassenen. Dit eenvoudige toestel zet mensen aan tot een meer actieve levensstijl. De grote fun-factor van trampolinespringen en het eenvoudige gebruik motiveert om meer te bewegen.

 

Leden van de Diabetes Liga hebben recht op een korting van 10% bij aankoop van een JumpSport Fitnesstrampoline. Je gebruikt hiervoor de promocode DIABETES en vermeldt je lidnummer in het veld ‘Opmerkingen’. Meer informatie kan je terugvinden op de website: http://www.kadee.eu/nl/fitness-trampoline/diabetes-en-bewegen/.

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht