Nieuws

 • 15.02.2019

  Climbing For Life Diabetes 2019 voorbereiding

  De ambassadeurs van Climbing for Life Diabetes zijn volop bezig met hun voorbereidingen richting Passo Dello Stelvio (13-16 juni 2019).

 • 11.02.2019

  Citizen Science project Oog voor Diabetes gelanceerd - Burgerwetenschappers trainen artificiële intelligentie om oogziekte op te sporen

  Brussel, 11 februari 2019: Vandaag lanceren VITO, Vrije Universiteit Brussel en Diabetes Liga het online citizen science project ‘Oog voor Diabetes’. Het project wil de hulp van burgers inschakelen om een computerprogramma te maken dat de symptomen van diabetische retinopathie leert herkennen. Deze vorm van oogziekte is een mogelijke verwikkeling van diabetes. Eens het computerprogramma op punt staat, kan dit drempelverlagend zijn voor eenvoudiger onderzoek naar diabetische retinopathie, bv. bij de huisarts, apotheker of opticien. Personen bij wie indicaties voor de ziekte worden ontdekt, kunnen dan tijdig naar een oogarts doorverwezen worden. Hoe vroeger de ziekte wordt ontdekt, hoe beter ze kan worden behandeld. Om de software scherp te stellen zoeken de onderzoekers nog deelnemers aan het citizen science project.

 • 22.01.2019

  Gezondheidskompas brengt diabetesrisico Vlaming in beeld en wijst de weg naar gezonde levensstijl

  Gent, 24/01/2019. Het gezondheidskompas is een nieuwe online webapplicatie waarmee Vlamingen kunnen testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes en waarop ze kunnen letten voor een gezondere levensstijl. Dit kompas peilt met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst naar levensstijl, erfelijke factoren en eerdere gezondheidsproblemen. Op basis van de resultaten geeft het kompas een persoonlijk leefstijladvies en verwijst het door naar de huisarts voor die risicofactoren die verdere opvolging verdienen. Personen ouder dan 45 krijgen een gedetailleerde score voor hun risico op diabetes. Het kompas is op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ontwikkeld door Zorg en Gezondheid, in samenwerking met de Diabetes Liga en Domus Medica.

 • 07.09.2018

  Team Climbing for Life Diabetes is er helemaal klaar voor!

  Ze zijn er helemaal klaar voor. Na 6 maanden voorbereidingen, zal Team #ClimbingforLife Diabetes de komende dagen verschillende Vogezencols bedwingen met de fiets. En dit in teken van diabetes.

 • 08.06.2018

  Climbing For Life: halverwege het avontuur

  Van 6 t.e.m. 9 september fietst Team Climbing for Life in de Vogezen en dit in teken van diabetes. De 12 ambassadeurs zijn halfweg hun avontuur en maken immense vorderingen!

 • 08.05.2018

  Team Climbing for Life Diabetes – de fietskilometerteller draait op volle toeren

  Van  6 t.e.m. 9 september fietst Team Climbing for Life in de Vogezen en dit in teken van diabetes.

 • 20.11.2017

  Word jij onze nieuwe Climbing for Life-held?

  Ook in 2018 slaan Climbing For Life en de Diabetes Liga de handen in elkaar. Samen willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat bewegen een essentiële pijler is in zowel de behandeling als de preventie van diabetes. Dit jaar trekt onze karavaan van 6 t.e.m. 9 september naar Gérardmer in de Vogezen. Een wondermooie, uitdagende omgeving en toch lekker dichtbij. 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht