De Col du Galibier is van ons!

galibier

Na 2 jaar vol geduld, doorzettingsvermogen, trainen en bijleren was zaterdag 18/6 hét moment van Lin, Nastasia, Sophie, Dirk, Jonathan, Pepijn en Stefan. Deze 7 Climbing for Life-ambassadeurs overwonnen met verve de Col du Galibier en toonden hiermee aan dat sporten en diabetes perfect samengaan.

Eerder deze week arriveerden 17 leden van het Diabetes Liga Cycling Team aan de voet van de Col du Galibier. Zij vertrokken op zaterdag 11/6 vanuit het Diabetes Liga Open Huis in Gent richting Valloire. Goed voor 900 km en 10.000 hoogtemeters. Met dit huzarenstukje wouden deze helden, samen met hun 6 begeleiders, diabetes onder de aandacht brengen. Na een laatste inspanning op Col du Télégraphe werden zij op donderdagnamiddag 16/6 in het centrum van Valloire feestelijk onthaald om samen de ambassadeurs en andere leden van het Diabetes Liga Cycling Team deel te nemen aan Climbing for Life.

 

Galibier

Al deze helden zijn een inspiratiebron voor alle mensen met diabetes, of voor zij die met bepaalde twijfels zitten: jaag jouw dromen na, geloof in jezelf, laat je goed omringen en ook jij zal jouw top bereiken.

  • Daarenboven doneerde de organisatie van Climbing for Life samen met partner Novo Nordisk meer dan € 67.000 aan de Diabetes Liga en Association du Diabète.
  • Onze 7 Vlaamse ambassadeurs verzamelden € 27.000 aan fondsen die zullen worden ingezet voor diabetesonderzoek.
  • Het Cycling4Diabetes-team verzamelde € 28.000 aan fondsen die rechtstreeks naar kinderen en jongeren met diabetes zullen gaan die het financieel niet gemakkelijk hebben. Om ook hen de kans te geven om deel te nemen aan een Diabetes Liga-vakantiekamp op maat.

Volgend jaar trekt de Climbing for Life-karavaan richting het prachtige Bormio (22-24 juni 2023).

Kriebelt het bij jou om het Diabetes Liga Cycling Team te vervoegen, meld je hier aan