Behandeling en zorg

Hoe beter diabetes wordt aangepakt vanaf de diagnose, hoe minder kans op problemen op lange termijn. Speel op zeker en laat je regelmatig met eenvoudige onderzoeken nakijken op vroege tekens van verwikkelingen.

De behandeling is erop gericht om zo normaal mogelijke bloedsuikerwaarden te bereiken, maar ook om met diabetes een normaal leven te leiden. Zo kun je de verwikkelingen van diabetes op lange termijn (hart- en vaatziekten, oogproblemen, aantasting van nieren, zenuwschade, voetwonden) maximaal voorkomen en een optimale levenskwaliteit behouden. Diabetes is echter meer dan suiker alleen. Volg je behandeling op zoals afgesproken met je diabetesteam en gebruik je medicatie correct.
Op die manier is de kans op succes erg groot, maar je speelt beter op zeker. Laat regelmatig met enkele eenvoudige onderzoeken nakijken of je diabetes onder controle is en of er eventueel vroege tekens van verwikkelingen zijn. Risicofactoren zijn immers nog te corrigeren en de verwikkelingen zijn in een vroeg stadium goed te behandelen. Op die manier is het dus mogelijk om erger te voorkomen.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht